Federer jagter dobbelttriumf i Wimbledon

Roger Federer har kurs mod sin syvende Wimbledon-sejr og satser alt på OL-guld samme sted.

Roger Federer håber, at formen rækker til både en Wimbledon-triumf og en guldmedalje samme sted til OL. (Foto: LEON NEAL © Scanpix)

Den schweiziske tennisspiller Roger Federer har allerede vundet den prestigefyldte grand slam-turnering Wimbledon seks gange, men trods mere end et årti i tennistoppen er veteranen langt fra mæt af at slæbe sølvtøj hjem fra det berømte anlæg i London.

Efter at han onsdag spillede sig i semifinalen i dette års udgave af Wimbledon - og med et OL på samme anlæg ventende lige om hjørnet - tør Federer nu håbe på at hente to store titler inden for få uger i den engelske hovedstad.

- Det er herligt, at OL bliver spillet i Wimbledon. Det er en mulighed, man kun får en gang i livet.

- Det er et stort mål for mig, det skal ingen være i tvivl om. Det bliver mit fjerde OL, lyder det fra Roger Federer, der vandt OL-guld i herredoubleturneringen i Beijing for fire år siden, men som aldrig har fået en olympisk medalje i single.

Den 30-årige schweizer har efter et par lidt magre år i Wimbledon vist fin form på græsunderlaget i det sydvestlige London.

Senest udraderede han onsdag Mikhail Youzhny i kvartfinalen og spillede sig mellem de bedste fire i dette års turnering.

I semifinalen venter verdensetteren Novak Djokovic, som Federer har stået over for 26 gange tidligere men aldrig på græs.

- Jeg er glad for, at jeg er kommet længere, end jeg kommet de seneste år. Så det har været en god turnering for mig. Det giver mig god selvtillid, inden jeg møder Novak, siger Roger Federer ifølge AFP.

Men Novak Djokovic er forsvarende mester, har Federer de seneste to år måttet forlade Wimbledon i kvartfinalen.

/ritzau/