Federer runder endnu en milepæl: 1000 ATP-sejre

Roger Federer nåede 1000 sejre på ATP-touren, da han vandt finalen i Brisbane søndag. Men han har endnu et stykke op til rekorden.

Roger Federer løfter endnu et trofæ. (© Scanpix)

Tennisspilleren Roger Federer rundede en markant milepæl med 1000 sejre på ATP-touren, da han søndag vandt finalen i Brisbane International over canadieren Milos Raonic.

Schweizeren vandt 6-4, 6-7 og 6-4 mod en fremstormende spiller, som dog ikke havde noget holdbart modtræk mod den rutinerede schweizer.

Roger Federer blev den kun tredje spiller i historien, som nåede over 1000 sejre på højeste niveau. De andre er Jimmy Connors (1253) og Ivan Lendl (1071).

En uforglemmelig kamp

Federer har nu også vundet 83 turneringer, og han har vundet mindst én turnering om året hvert eneste år siden han kom ind på ATP-touren i 2001.

- Det er et specielt øjeblik. Ingen tvivl om det. Jeg har spillet meget tennis i årenes løb. At nå 1000 sejre betyder en masse for mig, og jeg vil aldrig glemme den her kamp, siger Roger Federer.

Milos Raonic havde lavet ikke færre 34 serve-esser, da han vandt over Kei Nishikori i semifinalen, men lavede kun 12 mod Federer. Schweizeren lavede til gengæld 20.

Spillerne er i gang med forberedelserne til Australian Open senere på måneden.

/ritzau/

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter