Federer slider sig til sejr mod hjemmebanehåb

Roger Federer vinder over John Millman i fem sæt ved Australian Open.

Schweiziske Roger Federer måtte ud i fem sæt, før tennislegenden spillede sig videre ved Australian Open. (Foto: DAVID GRAY © Scanpix)

Australske John Millman var tæt på at levere noget af en overraskelse, da han fredag stod overfor tredjeseedede Roger Federer ved årets Australian Open.

Det australske hjemmebanehåb pressede således den schweiziske tennisveteran ud i et femte og afgørende sæt, der blev afgjort i en lang tiebreak.

Her var Federer nede med 4-8, inden han med seks vundne bolde i træk kunne trække sig sejrrigt ud af kampen.

  • Federer giver hånden til sin australske banemand, John Millman. Millman pressede schweizeren til det yderste i den fire timer lange kamp. (Foto: DAVID GRAY © Scanpix)
  • Det var det fjerde møde mellem Roger Federer og John Millman (billedet). Legenden Federer fører nu 3-1 i deres indbyrdes regnskab. (Foto: Lukas Coch © Scanpix)
1 / 2

Federer vandt over australieren med cifrene 4-6, 7-6, 6-4, 4-6, 7-6.

Forud for tiebreaken var gået en kamp, hvor australieren, der er nummer 47 i verden, formåede at udnytte sin hjemmebanefordel og presse den tidligere verdensetter.

Allerede i første sæt fik Federer problemer, da han tabte sættet. Han kom dog tilbage og vandt de næste to sæt.

I fjerde sæt formåede Millman at bryde den schweiziske serv, vinde sættet og tvinge kampen ud i et femte og afgørende, som Federer til sidst vandt.

Federer følte sig aldrig sikker

Efter kampen var 38-årige Federer lettet over at vinde maratonkampen, hvor han aldrig følte sig sikker.

- Det var en hård kamp, tak til Gud for at det var en lang tiebreak.

- Han spillede en god kamp. Jeg kan næsten ikke tale lige nu. Jeg var begyndt at gøre mig klar til at forklare mig selv på pressemødet. Sikke en kamp.

- Jeg blev nødt til at finde en måde, hvorpå jeg kunne bringe hans serv i problemer. Han gjorde et godt stykke arbejde og lavede meget få fejl. Jeg følte mig aldrig sikker, sagde Federer umiddelbart efter kampen.

Sejren var Roger Federers sejr nummer 100 i Australian Open.

I næste runde står schweizeren over for useedede Márton Fucsovics fra Ungarn.

Tidligere fredag gik turneringens forsvarende mester i herresingle, Novak Djokovic, også videre. Han havde ingen problemer, da han stod over for japaneren Yoshihito Nishioka, som han slog sikkert i tre sæt.

Verdensranglistens nummer seks Stefanos Tsitsipas er til gengæld færdig i årets turnering, efter at han noget overraskende tabte til verdens nummer 35, Milos Raonic, i tre sæt med cifrene 5-7, 4-6, 6-7.

/ritzau/

/ritzau/