Hæmmet Holger Rune taber femsætter i Australian Open

Holger Rune tabte sin første kamp ved Australian Open. (Foto: © JAMES GOURLEY, Ritzau Scanpix)

Den danske tenniskomet Holger Rune var på vej mod karrierens første grand slam-sejr, men på ærgerligste vis måtte han se sig slået efter en hård femsætter mod sydkoreaneren Kwon Soonwoo.

Rune havde kurs mod sejren, da han førte med 2-1 i sæt og desuden var oppe med et servegennembrud tidligt i fjerde sæt, men kampen vendte på hovedet og endte med sejr til Kwon med cifrene 3-6, 6-4, 3-6, 6-3, 6-2.

Det var ikke mindst, fordi Rune i de to sidste sæt var stærkt hæmmet af kramper.

- Jeg synes, jeg spillede godt og frit, og at jeg var bedre end ham. Hvis jeg havde været fuldt fysisk klar, så havde jeg vundet, sagde han på pressemødet efter kampen.

God start

Netop kramper har flere gange stået i vejen for Rune. Således også i grand slam-debuten i US Open mod Novak Djokovic sidste år.

Natten til mandag dansk tid var det så Runes debut i Australian Open, og det var en meget inspireret og koncentreret dansker, der tog hul på turneringen.

Den danske teenager gav fra start intet fra sig i sine egne servepartier og viste samtidig tænder i modstanderens serv. Rune brød til 1-0 og igen til 6-3, og så var første sæt overstået på bare 27 minutter.

I andet sæt vågnede Kwon mere op. Han var for det meste ovenpå og skabte balance på sætfronten.

Men i tredje sæt var Rune igen den dominerende spiller. Han viste prøver på sin alsidighed, og med en offensiv tilgang bragte han sig igen i vinderposition. Bruddet til 4-2 blev afgørende for, at danskeren kort efter kunne serve tredje sæt hjem.

Haltede rundt

Da Rune så bagefter brød til 1-0 og holdt serv til 2-0, trak det for alvor op til dansk sejr. Kwon nåede at se opgivende ud, men koreaneren fik ny luft, da han brød til 2-2.

Kort efter blev Rune så fysisk hæmmet. Det lignede kramper, da Rune haltede rundt på banen og i flere partier slet ikke kunne løbe helhjertet efter boldene.

Flere gange servede han med underhåndsserv, da han ikke kunne gennemføre sin normale servebevægelse. Kwon udnyttede situationen til at bryde til 5-3, hvorefter han servede fjerde sæt hjem.

I femte sæt var Rune stadig ramt af smerter, men han kæmpede det bedste, han havde lært. Han fulgte med til 2-2, men derfra var der ikke mere at give af, og Kwon kunne efter lidt mere end tre timers tennis fejre sin første sejr i hovedturneringen af Australian Open.

/ritzau/