Han er ledestjerne for Danmarks spirende talenter: Men Løchte vil fortsat mere med egen karriere

Frederik Løchte Nielsen har stadig ambitioner om sin egen karriere, selvom han i disse dage er klar alderspræsident på et ungt landshold.

Hvis Frederik Løchte Nielsens resterende karriere skulle gøres op i en tenniskamp, så bliver det næppe en af de lange i Grand Slams, der går i fem sæt og kan blive spillet over flere dage.

Med sine 36 år er den danske tennisspiller nemlig nået dertil, hvor man virkelig skal mærke efter, om lysten fortsat er til at træne nok, så man kan følge med de bedste.

Men Løchte Nielsen har mærket efter, og lysten og viljen er der i høj grad stadig.

- Det er helt sikkert, at jeg også spiller i 2020. Jeg har rigtig meget lyst til tennis, og jeg er ikke parat til at forlade den aktive del, siger han.

Med den selvsikkerhed lyder det måske som et dumt spørgsmål at stille ham, men hvis han havde fået det samme spørgsmål for et år siden, så havde svaret måske været helt anderledes.

Dengang var han ikke sikker på, om han nogensinde skulle spille tennis på topplan igen. Hans singlekarriere var gået i stå, og der var tvivl om, hvad næste skridt var.

Frederik Løchte Nielsen har dog altid haft et unikt talent som doublespiller, hvilket han har vist flere gange i verdens største turneringer. Især Wimbledon-titlen i 2012 med Jonathan Marray er svær at komme udenom.

Og selvom han har nået 36 år, så tilhører danskeren stadig - når han er på sit topniveau - den absolutte verdenselite i den disciplin.

Derfor er det også double, som pilen peger mod. Han er ikke længere rangeret på verdensranglisten som singlespiller, hvorimod han ligger nummer 50 i double.

- Jeg laver hele min planlægning omkring double lige nu, og det kommer jeg fortsat til at gøre i 2020.

- Selvfølgelig vil jeg gribe muligheden, hvis der kommer en chance for at spille single, men ikke hvis det påvirker mine double-chancer, for det er der, at fokus er, forklarer Frederik Løchte Nielsen.

Han spiller sammen med tyske Tim Puetz, som han også vandt ATP-turneringen i München sammen med tidligere på året.

Veteranen på Davis Cup-landsholdet

I disse dage er Frederik Løchte Nielsen samlet med Davis Cup-landsholdet før opgøret mod Tyrkiet lørdag.

Og trods Løchte Nielsens høje alder er det alligevel et landshold med en gennemsnitsalder på sølle 22,4 år, hvoraf to af spiller kun er 16 år gamle.

Men det er en interessant situation for tennisveteranen. Han nyder at være med til at skabe de bedste rammer for at hente nogle gode resultater hjem til Danmark.

- Det er vildt spændende at forsøge at skabe en god stemning med Christian (Sigsgaard, red), Johannes (Ingildsen, red), Elmer (Møller, red) og Holger (Rune, red) og så se, hvad det er, der kan blive godt med det her hold.

Frederik Løchte Nielsen får det store smil på, når spørgsmålet falder på fremtiden for de her unge spillere. For i mange år var han alene på herresiden til at løfte det danske flag i den internationale verden.

Men nu er han pludselig omringet af andre danskere, og det er kun positivt.

- Fremtiden er meget lys i øjeblikket. Det har måske ikke været så spændende de seneste par år, fordi vi ikke har haft så mange spillere, men lige pludselig har vi rigtig mange gode spillere, siger han.

- Vi har Mikael Torpegaard, som ligger nummer 170 i verden, Sigsgaard er en af de bedst rangerede spillere på college i USA og Johannes Ingildsen er også god rangeret der.

- Og så har vi de to unge i Elmer og Holger. De er begge ekstremt spændende. Det er nok lang tid siden, at vi har haft så gode juniorspillere, hvis det nogensinde har været tilfældet, lyder det fra Frederik Løchte Nielsen.

Holger Rune regnes som det største talent og vandt tidligere på året French Open for juniorer. (Foto: Jan Sommer)

I tennis er der hård konkurrence over hele verden om at nå til toppen, og konkurrencen bliver kun mere tilspidset år efter år.

Frederik Løchte Nielsen påpeger, at aldersgennemsnittet i top 100 er stigende som et tegn på, at det er blevet sværere at nå til tops. Men det er ikke ensbetydende med, at han ikke tror på danskerne.

- Det kan sagtens ske, at vi får en mand i top 100 inden for de næste fem år. Det kan også være, at det ikke sker. Men det ser lysere ud, end det nogensinde har gjort før.

- Men vi har nogle spændende spillere. De kan alle spille på top 100-niveau allerede nu. Fidusen bliver bare at kunne gøre det konstant.

- Så det bliver utrolig spændende at være tennisfan i Danmark og være en del af. Det kan godt gå hen og blive nogle sjove år, siger Frederik Løchte Nielsen.

Inden vi finder ud af, om nogle af de danske talenter kommer til at blomstre på den største scene, skal Danmark altså lige måde Tyrkiet i Davis Cup. Det er en kamp, som vi sender på DRTV på fredag fra klokken 16.00 og lørdag fra klokken 12.00.

Facebook
Twitter