’Han er tennissens fremtid’: Holger Rune storroses af fransk stjernetræner

Franske Patrick Mouratoglou har kæmpe forventninger til den danske tenniskomet.

- Jeg vil ikke sige, at det er for dårligt, hvis jeg ikke får 20 grand slams, men jeg ved, at jeg har mulighed for at gøre det, så jeg tror på det, og det er derfor, jeg siger det.

Ordene er sagt af den 17-årige tenniskomet Holger Rune. Med tanke på, at kun Roger Federer har vundet så mange grand slams, virker det som en voldsomt ambitiøs udmelding.

Men med en sejr i juniorernes French Open, juniorernes sæsonfinale og en førsteplads på juniorverdensranglisten i 2019 og talentet til at bakke det op, virker det pludselig mere realistisk.

Men det er ikke kun den unge dansker selv, der har stor tiltro til talentet. Den franske tennistræner Patrick Mouratoglou, der blandt andet er Serena Williams’ træner og har sit eget tennisakademi, hvor Holger Rune er kommet i tre år, ser lyst på danskerens tennisfremtid.

- Han er meget komplet. Det er svært at finde en svaghed i hans spil. Han er ekstremt solid, meget seriøs og meget fokuseret og målrettet. Hvis du spørger mig, hvor langt han kan gå, så vil jeg ikke sætte et loft over ham, for det synes jeg ikke, er det rette at gøre, men med de evner, han har, kan han nå meget langt, siger Patrick Mouratoglou.

I stalden på sit akademi har Patrick Mouratoglou også 21-årige Stefanos Tsitsipas, der aktuelt er nummer seks i verden, Alexei Popyrin (20 år og rangeret 103) og Cori Gauff (16 år og rangeret 52), så franskmandens øje for talent kan næppe diskuteres.

Netop Stefanos Tsitsipas har Holger Rune haft rig mulighed for at måle sig med, når deres veje er krydset på akademiet, og grækeren har også kun rosende ord til overs for Holger Rune.

- Jeg mødte Holger for tre år siden. Han kom her på akademiet, og vi trænede sammen. Jeg husker, at jeg sagde til min træner, Kerei Abakar, at ham her var noget specielt. Det siger jeg ikke ofte om spillere, men han fangede min opmærksomhed, og jeg tror, vi vil se meget fra ham i den nærmeste fremtid.

- Der er intet, der holder ham tilbage. Han har alt, det kræver at blive en topspiller, og jeg vil ikke blive overrasket, hvis vi ser ham i top-10 i fremtiden, siger Stefanos Tsitsipas.

Stefanos Tsitsipas. Her ses grækeren med trofæet for at have vundet sæsonfinalen i 2019. (Foto: Peter Nicholls © Scanpix)

Overgangen til senior

I slutningen af 2019 valgte den dengang 16-årige Holger Rune, at han ville være seniorspiller, selvom han egentlig kunne spille juniortennis i yderligere to år. Men det er ikke altid, at overgangen er lige let. I starten slog den unge dansker sig, når der stod granvoksne mænd på den anden side af nettet.

- Jeg synes, jeg startede dårligt i år. Jeg spillede dårligt, jeg havde dårligt mindset, jeg var i dårlig form, så alt var dårligt, synes jeg, siger Holger Rune.

Også Holger Runes mangeårige træner, Lars Christensen, så, hvor svært springet var i starten.

- Det har været vanskeligt i starten at finde lejet. Nu havde han kæmpet sig op og var blevet den bedste i junior og haft et meget højt niveau, som han tog med ind i seniortiden, men lige det med at finde ud af, hvad hans placering var blandt seniorerne, har været vanskeligt, så han er indimellem gået ind med et forkert mindset til mange kampe, siger Lars Christensen.

Det med at tage springet til de voksnes rækker oplevede den nu 21-årige verdensstjerne Stefanos Tsitsipas på egen krop for få år siden, så han ved, hvor svært det kan være, men har stor tiltro til danskeren.

- Nu har han chancen for at spille mod de store drenge, hvilket vil være svært i begyndelsen, men jeg er sikker på, at han vil tilpasse sig og finde sit mønster og sin rytme, siger Stefanos Tsitsipas.

Den franske stjernetræner på akademiet i Frankrig, Patrick Mouratoglou, er heller ikke i tvivl om, at springet til senior er svært, men han ser også, hvor Holger Rune skal forbedre sig for at nå toppen.

- Det er et meget svært spring mellem junior og senior. Det kræver tilpasning at være klar til det.

- Det vigtigste for enhver, der gerne vil være en topspiller, er at udvikle våben. Hvis du ikke udvikler våben, vinder du ikke grand slams, siger Patrick Mouratoglou.

Du kan se meget mere til Holger Rune i Sportsmagasinet søndag aften klokken 22.05 på DR1.