Han kaldte Holger Rune for en 'baby', og nu venter skolemesteren Wawrinka igen

Holger Rune får hård modstand i tredje runde af den store tennisturnering Indian Wells.

Holger Rune og Stan Wawrinka mødes i nat i Indian Wells. (Foto: © Julian Finney, Ritzau Scanpix)

- Mit råd til dig er, at du stopper med at opføre dig som en baby på banen.

Tennissporten er, med undtagelser, en destilleret gentlemansport. Men fra tid til anden kommer der lidt farve i kinderne, som det var tilfældet, da Holger Rune og Stan Wawrinka senest gik til nettet for at sige tak for kampen.

Det var her, under Paris Masters i november 2022, som Holger Rune endte med at vinde, at ordene fra Stan Wawrinka røg i retning af Rune.

En dramatisk kamp, hvor danskeren overlevede tre matchbolde, men til sidst fik vendt manuskriptet og tog sejren.

Nu mødes de to igen, når tredje runde af ATP 1000-turneringen Indian Wells venter mandag aften, og spørger man i Holger Rune-lejren, så er det seneste opgør mod Stan Wawrinka ikke en kamp, man lige glemmer, skriver Aneke Rune, Holger Runes mor.

- Holger kom med ti kampe i bagagen, og var godt træt i første runde i Paris, men jeg mener, at Holger på alle måder er en bedre spiller end ultimo sidste år. Både fysisk, taktisk og mentalt.

Holger Rune skulle kun bruge en time og 20 minutter på at besejre Mackenzie McDonald i anden runde af Indian Wells. (Foto: © Julian Finney, Ritzau Scanpix)

Aldersforskellen er også en faktor, som Rune-lejren forventer spiller ind, når de to står over for hinanden.

- De unge udvikler sig konstant. Det er ikke tilsvarende let, når man er over 35 år.

En ekstra dimension

Her hviler da også en af nøglerne for Holger Rune, hvis han skal forbi Stan Wawrinka i Indian Wells.

Selv om Wawrinkas bedste dage ligger bag ham, så er der absolut ingen grund til at tage let på opgaven for Holger Rune, lyder det fra tennisekspert og kommentator hos Eurosport, Michael Mortensen.

- 'Stan the Man' server godt, er begavet og har karakter. Han har nok verdens bedste enhånds-baghånd, men han er blevet 37 år, så han restituterer langsommere, og det halve sekund han bevæger sig langsommere gør, at han få et problem.

- Holger bevæger sig bedre og er mere kæk i sit spil, og kan han spille hurtigere og diktere det, så vinder han også denne gang.

Den 37-årige schweizer har nok heller ikke glemt, hvordan det udviklede sig og endte, da de mødte hinanden i Paris.

- Kampen har den her ekstra dimension, efter Holger stod skoleret foran Wawrinka under Paris Masters. Hvis jeg kender Wawrinka, så vil han gerne vise den her unge knøs, hvem der stadig er bedst, så der er lagt op til et brag af en kamp. Samtidig passer de godt til hinanden, og det bliver yndefuldt, fordi de får det bedste frem i hinanden.

Handler om attituden

Michael Mortensen er da heller ikke nervøs for, at Holger Rune kommer til at hverken overtænke eller lade sig påvirke at den situation, som fyldte så meget efter Paris Masters.

Det er sjældent, at man får voksen-skældud, når man har slået en tredobbelt grand slam-vinder, men det kommer ikke til at påvirke den 18 år yngre dansker nu, hvor de mødes igen.

- Jeg tror, Holger er fuldstændig ligeglad - han er kold og kalkuleret i sin tilgang. Han holder tingene adskilt.

- Jeg tror, han glæder sig til at kunne sige 'Kære ven, jeg ved, at du har vundet tre grand slams, og du er en af verdens bedste, men jeg er den nye generation, og jeg bliver verdens bedste en dag'.

- Det er den attitude, som Holger Rune skal han sende over på den anden side af nettet, hvis Wawrinka begynder at sende ham blikke, siger Michael Mortensen.

Der bliver sendt blikke, måske delt opdragende gloser ud, fra cirka klokken 20:30 dansk tid, når Holger Rune og Stan Wawrinka mødes i Indian Wells.

Kampen er sat til at begynde klokken 20.30, og du kan følge med her på dr.dk eller se opgøret på TV 2 Sport X.