Har ikke brugt 'unødvendig energi', fremhæver positiv Rune

Danskeren stod blandt andet over i anden runde ved grand slam-turneringen og har haft mulighed for at spare på kræfterne.

Mens favoritterne falder som fluer i den franske sommervarme, holder danske Holger Rune kursen mod karrierens første grand slam-titel ved French Open.

Tennisstjernen erkender da også, at han indtil videre - efter de første runder i Paris - er sluppet så godt igennem strabadserne, han overhovedet kunne have håbet.

- Det har været en kort første uge. Og hvis jeg vil gøre det sådan, som jeg har forhåbninger om (at vinde turneringen, red.), så bliver det også en klart længere anden uge.

- Men jeg ser det som en positiv ting, at jeg ikke har brugt for meget unødvendig energi i den første uge, siger Holger Rune til DR Sporten.

Holger Rune gav smagsprøver på sit højt anlagte spil mod argentineren Genaro Alberto Olivieri i lørdagens kamp ved French Open. (Foto: © Jean-Francois Badias, Associated Press)

I første runde måtte danskeren godt nok afgive et sæt til amerikaneren Christopher Eubanks, men i anden runde gik han videre uden kamp, fordi Gaël Monfils trak sig med en skade. Og lørdagens tredjerundekamp mod Genaro Alberto Olivieri blev ingenlunde en maratonduel med sætcifrene 3-0 i dansk favør.

- Selvom jeg spillede fire sæt i første kamp, så var det ikke, fordi jeg følte, at jeg brugte så meget energi.

- I dag (lørdagens kamp i tredje runde, red.) var jeg ikke rigtig under pres i forhold til scoren på noget tidspunkt, men jeg skulle hele tiden være opmærksom og være klar til at spille aggressivt. Olivieri kunne spille frit og havde intet at tabe, så jeg skulle være klar, og jeg er glad for, at jeg kom igennem, siger Holger Rune.

Danskerens overskud var synligt på lørdagens pressemøde, hvor han underholdte pressen med sine søvnvaner:

Tre runder og to kampe inde i French Open er det svært at sætte to streger under, hvor danskeren står. DR Sportens tennisreporter, Kresten Mosbæk, er dog meget optimistisk.

- Vi kan ikke konkludere noget efter den første uge, fordi Rune har mødt så relativt svage modstandere, men jeg synes uden tvivl, at hans chancer for at vinde French Open er blevet større, siger Kresten Mosbæk.

Tennisreporteren tillægger det stor værdi, at kampprogrammet har været nådigt, og så er turneringens resultater i dén grad faldet ud til danskerens fordel.

- Flere af de største stjerner er faldet, særligt i forhold til en eventuel modstander i semifinalen. I kvartfinalen står Holger Rune fortsat til at møde norske Casper Ruud, som er en af de topseedede. Til gengæld er både Jannik Sinner og Daniil Medvedev (verdens nummer ni og to, red.) ude af danskerens halvdel, siger Kresten Mosbæk.

Det vil sige, at der venter en svagere modstander end frygtet, skulle Rune kæmpe sig vej til en semifinale.

- Det er altså en gave, når vi har verdensetteren Carlos Alcaraz og legendariske Novak Djokovic i den anden turneringshalvdel, mener DR Sportens tennisreporter.

I første omgang skal Holger Rune dog vinde sin kamp i fjerde runde mod Francisco Cerundolo, som spilles på mandag i Paris.