Havde booket billetten hjem: Nu står britisk tenniskomet i semifinalen ved US Open

Emma Raducanu, som ligger nummer 150 i verden, er den helt store overraskelse ved US Open.

Britiske Emma Raducanu har spillet sig hele vejen fra kvalifikationen til semifinalen i US Open. (Foto: ELSA © Ritzau Scanpix)

En canadisk hitmaskine bragede i 2013 ud i alle afkroge af verden med en sang om, hvordan han 'startede fra bunden og nu var her'.

Havde Drake skrevet den i dag, ville fortællingen om 18-årige Emma Raducanu fortjene en sætning eller et enkelt rim. I hvert fald, hvis hun fortsætter i samme spor.

Tenniskometen er også født i Toronto, Canada, dog i besiddelse af britisk pas, og lige nu er Raducanu med sin plads i US Open-semifinalen ved at tage sporten med storm.

Til alles overraskelse - også hendes egen.

- Jeg havde slet ikke troet, at jeg være her i det hele taget, siger Emma Raducanu på et pressemøde.

Faktisk havde teenageren allerede booket returbilletter til England umiddelbart efter den kvalifikation, hun skulle igennem inden første runde ved Grand Slam-turneringen.

Stor kontrast til, at hun forleden ekspederede den olympiske guldvinder, Belinda Bencic fra Schweiz, ud i kvartfinalen.

- Jeg nyder bare øjeblikket og erfaringerne. Ude på banen sagde jeg til mig selv 'det her kan blive sidste gang, at du spiller på Arthur Ashe Stadium (Bane 1 ved US Open, red.)', så jeg kan lige så godt gå ind og nyde det hele, siger hun om kvartfinalesejren.

I kvartfinalen slog Emma Raducanu (til venstre) den olympiske mester Belinda Bencic. I semifinalen møder hun græske Maria Sakkari. (Foto: AL BELLO © Ritzau Scanpix)

Med Emma Raducanu er billedet om turen fra bund til top ingenlunde en overdrivelse. Lige nu er hun rangeret som den 150. bedste i verden, men allerede efter US Open klatrer hun indenfor i top-50.

Tilmed efter et tilløb til 2021, hvor hun i halvandet år ikke spillede kampe på grund af coronapandemien.

- Jeg havde ikke konkurreret i 18 måneder, men her er jeg. Det viser, at hvis man tror på sig selv, er alt muligt, siger hun.

Hyldes af britiske kendiser

Nu står den 18-årige tennis-komet foran semifinalen i US Open. Det er første gang i turneringens historie, at en kvalifikationsspiller - både på herrer- og damesiden - er nået hele vejen til næstsidste kamp.

Præstationen har da også fået flere store britiske personligheder til at lette på kasketten. Ikke siden 1983 har Storbritannien haft en kvinde i semifinalen ved US open. Derfor var twitterkontoerne da også fulde af roser til den 18-årige Raducanu.

Den tildligere Oasis-frontmand Liam Gallagher, den tidligere fodboldspiller Gary Lineker og borgermesteren i London Sadiq Khan hylder alle den fremadstormende tennisspiller, som endnu ikke har tabt et eneste sæt i sin vej til semifinalen.

- Hvilken præstation. Hvilken triumf. Hvilken fremtid, skriver Gary Lineker på Twitter.

Emma Raducanu spiller semifinale ved US Open natten til fredag. Hun møder græske Maria Sakkari som ligger nummer 18 på verdensranglisten.

Den anden semifinale er ligeledes et opgør mellem en useddet og en favorit, når verdens nummer to, Aryna Sabalenka fra Hviderusland, møder canadiske Leylah Fernandez, som ligger nummer 73 på verdensranglisten.

FacebookTwitter