Hele verdenseliten kommer, men OL-guldvinderen nægter at deltage i ’falsk’ turnering

Den tyske tennisstjerne Alexander Zverev har ikke tænkt sig at deltage i stjernespækket Davis Cup-turnering, før strukturen bliver ændret.

Jeg vil vinde Davis Cup, men det skal være den rigtige Davis Cup, siger Alexander Zverev. (Foto: STOYAN NENOV © Ritzau Scanpix)

- Jeg holder mit ord.

Sådan lyder det fra den olympiske mester i herretennis Alexander Zverev ifølge Inside the Games.

Og det betyder i så fald, at tennisturneringen Davis Cup ikke kommer til at få deltagelse af den tyske verdensstjerne, når den løber af stablen i slutningen af året.

- Formatet skal ændres, og det holder jeg fast i.

- Jeg vil vinde Davis Cup, men det skal være den rigtige Davis Cup, siger Alexander Zverev.

Utilfredsheden fra verdens aktuelle nummer fire kommer, efter at Davis Cup-formatet blev ændret af det internationale tennisforbund tilbage i 2018.

Det er ikke mange måneder siden, at tyskeren kunne glæde sig over en olympisk guldmedalje ved legene i Tokyo. (Foto: STOYAN NENOV © Ritzau Scanpix)

Her blev turneringen ændret fra at være en turnering, der blev spillet over flere måneder, til nu at være en sæsonafsluttende turnering, hvor 18 lande kæmper om titlen i løbet af ti dage.

’Zverevs tab – ikke vores’

Et af de 18 lande er Tyskland, der altså i år må undvære sin store stjerne.

Og selv om det ikke er første gang, at Zverev går sine egne veje, er det en beslutning, der undrer tenniskommentator hos Eurosport Thomas Skouboe.

- Det er fint, at han er en mand, der står ved, hvad han synes.

- Men jeg har svært ved at se, at det skulle være så kontroversielt, at formatet er lavet om, siger Thomas Skouboe til DR Sporten.

Og det kommer efter alt at dømme ikke til at betyde meget andet, end at Zverev bare aldrig kommer til at vinde turneringen, vurderer Thomas Skouboe.

- Zverev vil ikke deltage, og det er fint. Men jeg kan ikke forstå, at han gør en sag ud af det. Sandsynligheden for at han får lavet det om, tænker jeg ikke, er stor.

- På den her måde og med det her format, er det lykkedes at få alle – minus Zverev – til at stille op, fordi det er inden for en overskuelig tidsramme, og fordi det ligger på et tidspunkt, hvor der ikke er så meget andet.

- Det er ti dage med fuld knald på og med fremragende tennis. Og hvis Zverev ikke vil være med, synes jeg, at det er hans tab – og ikke vores, siger Thomas Skouboe.

Alexander Zverev var heller ikke med ved 2019-udgaven af turneringen, men tyskerens afbud kommer ikke umiddelbart til at skabe præcedens.

Tennissportens øvrige kanoner har i hvert fald meldt deres ankomst – på nær Rafael Nadal, der er skadet. Og det betyder, at der blandt andet er deltagelse af verdensetteren og den 20-foldige grand slam-vinder Novak Djokovic samt verdens nummer to Daniil Medvedev

Hele deltagerlisten kan ses her, og turneringen afvikles fra den 25. november til den 5. december i Torino, Innsbruck og Madrid.

FacebookTwitter