Find Holger helt i tennistoppen - Rune tager endnu en sejr i det franske grus

Torsdag middag vandt Holger Rune med cifrene 6-2, 6-3, 6-3 over schweiziske Henri Laaksonen.

Efter dagens sejr i Paris har vundet to ud af to kampe ved French Open i karrieren. (Foto: Jean-Francois Badias © Copyright 2022 The Associated Press. All rights reserved)

Artiklen er opdateret, eftersom Holger Runes modstander i tredje runde er fundet.

Han var her, der og alle vegne, Holger Rune.

Med en stensikker sejr i tre sæt spillede det danske stortalent sig videre ved French Open, og samtidig måtte torsdagens schweiziske modstander, Henri Laaksonen, stemple ud efter anden runde.

Holger Rune fløj henover gruset og brød i alle kampens tre sæt sin modstanders serv i første forsøg. Vel at mærke en modstander, som Holger Rune kun to gange tidligere har mødt og tabt til ved begge lejligheder.

Med en sejr på 6-2, 6-3, 6-3 er danskeren videre til tredje runde og blandt de sidste 32 spillere i grand slam-turneringen.

I dagens tredje sæt var der kortvarigt panderynker og bekymringer at spore, da Holger Rune satte sig på bænken, løsnede sin skosnøre og tog sig til sin ankel.

Danskeren jagtede kort forinden en bold og snublede i en af de grønne reklamebander, der står få meter bag baglinjen. En fysioterapeut assisterede Rune og lagde en ny forbinding med tape, da den første blev fjernet for at tilse Runes ankel.

På det tidspunkt havde Holger Rune vist storspil og var foran med 3-1 i tredje sæt efter sejr i begge de første. Og selvom Laaksonen fik reduceret, var Holger Rune for stor en mundfuld.

Sejren 6-3 giver store forventninger til resten af French Open for alle, der hepper på Holger Rune. Nu gælder det for ham om at få anklen i bedst mulig forfatning hurtigst muligt.

Ligesom i første runde viste Holger Rune storspil fremme ved nettet med flere suveræne stopbolde. (Foto: Yoan Valat © Ritzau Scanpix)

Næste stop på vejen mod triumf

Efter første rundes sejr var der stor fokus på danskerens frække stopbolde, og igen torsdag formiddag sad netop de slag lige i skabet.

Schweiziske Henri Laaksonen havde svært ved at modstå Runes spil, der var varieret og til tider legende.

Holger Rune vandt sikkert første med 6-2, og noget nær den eneste misser var undervejs, hvor danskeren ramte en af banens linjedommere i hovedet med sin ketsjer.

Holger Rune undskyldte omgående, og linjedommerne tog pænt imod, men måtte lade sig udskifte.

Først i andet sæt blev Holger Rune presset, men i en alder af blot 19 år viste han stor rutine og slog til, da det var nødvendigt.

Efter det uheldige sammenstød med en reklamebande var der udfordringer for Holger Rune, der tydeligt havde problemer med sin ankel. Flere gange kiggede han bebrejdende ned mod sin fod, der var tapet op under to sokker.

Det ændrede alligevel ikke ved, at danskeren sørgede for at gøre arbejdet færdigt.

Nu venter tredje runde for den storspillende dansker, der, hvis man udelukkende ser på verdensranglisten, ikke har været uheldig med sin lodtrækning ved grand slam-turneringen i Frankrig.

Holger Rune skal i tredje møde Hugo Gaston fra Frankrig, der ligger nummer 74 på verdensranglisten.