Herredouble bringer Danmark i front ved Davis Cup

Frederik Løchte Nielsen og Thomas Kromann besejrede den norske herredouble og sender Danmark i front med 2-1 i Davis Cup.

Arkivfoto. (Foto: © Claus Fisker, Scanpix)

Danmark skulle lørdag forsøge at bringe sig i front mod Norge i Davis Cup efter 1-1 i kølvandet på fredagens to første opgør.

Og det lykkedes den danske herredouble med Frederik Løchte Nielsen og Thomas Kromann at besejre den norske double bestående af Casper Ruud og Viktor Durasovic.

Danskerne kom bedst fra start og sikrede sig første sæt med cifrene 6-4. Nordmændene fik dog udlignet med en sætsejr på samme cifre, men så slog danskerne til og sikrede sig sejren med to sæt med cifrene 6-2, 6-2.

Sejren betyder, at Danmark bringer sig i front med 2-1 i Davis Cup-opgøret mod Norge, der er en del af Europa/Afrika Gruppe 2.

Der resterer to kampe i duellen mod Norge. De spilles søndag, hvor Frederik Løchte Nielsen først møder Casper Ruud, og Søren Hess-Olesen derefter møder Viktor Durasovic.

Den samlede vinder mellem Danmark og Norge skal spille om oprykning til Gruppe 1. Her venter enten Sydafrika eller Slovenien.