Holger Rune vil genfinde sig selv efter 'noget af det dårligste tennis i hele sit liv'

Holger Rune er så småt ved at genfinde sit tennisfundament efter en hård periode.

Holger Rune har tænkt sig grundigt om og har fravalgt Patrick Mouratoglou og i stedet genvalgt Lars Christensen som sin fremtidige træner. (Foto: © Sebastien Bozon, Ritzau Scanpix)

Det er velkendt, at Venedig er bygget på pæle. At Bornholm er grundfæstet på klipper. Og at Islands fundament er skabt af vulkaner.

Og så er det efterhånden en lige så anerkendt sandhed, at Holger Runes tenniskarriere er funderet i samarbejdet med Lars Christensen.

For lige siden han var bare seks år gammel, er Holger Rune blevet trænet af den nu 59-årige danske tennistræner. Og som DR Sporten mandag kunne fortælle, er Holger Rune nu atter i fold hos Christensen efter et kaotisk år med skiftende trænere.

Så efter at have forsøgt, uden held, at tage næste skridt i karrieren sammen med den franske stjernetræner Patrick Mouratoglou, er den danske tennisspiller nu genforenet med det trygge og velkendte. Og det er helt bevidst.

- Jeg følte, at jeg virkelig havde brug for at komme tilbage og have de rammer, som jeg har været vant til, siden jeg var barn. Der har været så meget rod i år med det trænerskifte.

- Jeg ved ligesom, hvad Lars er, og hvad han står for. Det er en helt masse hårdt arbejde og dedikation, og det er det, jeg har brug for. Det er hele fundamentet for, at jeg kan spille det tennis, som jeg gerne vil, siger Holger Rune til DR Sporten.

Den 20-årige tennisstjerne har haft en svingende sommer både spille- og resultatmæssigt. Senest med et skuffende nederlag i første runde ved US Open, der var årets sidste grand slam-turnering.

Og Rune selv lægger da heller ikke fingre imellem, når han skal analysere sit 2023, der også har været præget af adskillige drilske småskader.

- Jeg har spillet noget af det klart dårligste tennis i hele mit liv i løbet af den her sommer. Det kommer nok ikke uden grund. Alt sker af en grund, siger han.

- Det handler meget om det, der er sket uden for banen. Der har ikke rigtigt været ro på tingene. Der er ikke så mange tennisspillere, der spiller godt, når der ikke er ro rundt omkring én, siger Holger Rune.

  • Lars Christensen, Holger Rune og Aneke Rune er efterhånden en velkendt trio rundt omkring på alverdens tennisarenaer. Nu er de sammen igen. (Foto: © Nikolai Linares, Ritzau Scanpix)
  • Lars Christensen og Holger Rune har arbejdet sammen, siden Rune som seksårig begyndte at spille tennis i Skovshoved IF Tennisklub. (Foto: © Nikolai Linares, Ritzau Scanpix)
1 / 2

Har fundet ro på hjemstavnen

Holger Rune er i disse dage i Danmark for at spille Davis Cup for Danmark, der møder Brasilien. I den forbindelse er samarbejdet mellem ham og Lars Christensen for alvor blevet gentoptaget. De to har trænet sammen hver dag i halvanden uge.

Og den ro, som verdensranglistens nummer fire har fundet hjemme i Danmark - i Christensens trygge tennisfavn - har efter eget udsagn været guld værd.

- Alt er datid. Vi kan kun se på, hvad der nu skal ske i fremtiden. Jeg har fået trænet en helt masse og fået lidt mere ro i mit liv rundt om tennissporten. Det har betydet meget for mig.

- Jeg føler mig glad på banen, og jeg har haft nogle gode træninger herude med drengene, siger Holger Rune med henvisning til de andre danske Davis Cup-spillere August Holmgren, Elmer Møller, Christian Sigsgaard og Johannes Ingildsen.

Du kan se et udklip af interviewet med Holger Rune i videoen herunder:

Også Holger Runes mor og manager, Aneke Rune, erkender, at det har været et lidt for kaotisk år i Holger Rune-lejren.

Derfor er hun også godt tilfreds med, at hendes søn er gået tilbage til det trygge og velkendte.

- Jeg tror, at alle, der har set hans seneste kampe, kan nikke genkendende til, at det har været vigtigt at få ro på. Det var helt tydeligt at se, at der ikke var ro på Holger. Han havde ikke den samme ild og gejst, som han plejer at have, når han går på banen.

- Så vi har gravet dybt for at finde ud af, hvor det egentlig er, at Holger bliver Holger? Hvad er det for nogle rammer, der skal til for, at han bliver kreativ og bliver den Holger, som vi alle elsker på tennisbanen? Det har vi talt en masse om og fundet frem til en god løsning, siger Aneke Rune med henvisning til genansættelsen af Lars Christensen.

Og ændringerne er allerede slået igennem, hvis du spørger den mere moderlige del af tennismanageren.

- Allerede nu kan vi se den gode gamle Holger igen. Det er dejligt.

- Som mor kan man se det med det samme. Man kan se ilden i øjnene, det lille smil, kommunikationen, nysgerrigheden. Han elsker at nørde tennis, og det er der tid og ro til nu, siger Aneke Rune.

Aneke Rune følger sin søns tenniskarriere fra nærmeste hold som manager for ham. Men hun understreger, at det er Holger Runes egen beslutning at genansætte Lars Christensen og droppe Patrick Mouratoglou. (Foto: © Niels Christian Vilmann, Ritzau Scanpix)

Vigtige Davis Cup-kampe

Allerede i dag vil det så vise sig, om nørderiet og den nyfundne ro kommer til udtryk på banen. For her venter de første kampe ved Davis Cup, der spilles i den såkaldte Royal Stage-arena i Hillerød.

Holger Rune spiller Danmarks første kamp fredag eftermiddag klokken 16, hvor Brasiliens Thiago Monteiro, verdens nummer 116, er modstanderen.

Og selvom den danske tennis-globetrotter er vant til bedre modstandere, større arenaer og vigtigere turneringer, ser han frem til igen at spille for Danmark ved Davis Cup.

- Det bliver fantastisk. Det er en hyggelig arena, vi har derinde med plads til 3-4.000 tilskuere, og der er altid proppet. Så det bliver en god oplevelse igen. Jeg glæder mig til at spille foran alle de fantastiske danske fans. Og forhåbentlig give dem nogle gode kampe og slå Brasilien, siger Holger Rune, der glæder sig til at genopleve holdfølelsen:

- Det er ikke mig, der vinder. Det er os, der vinder.

Lørdag skal Holger Rune så spille sin anden singlekamp, når Brasiliens bedste herresingle, Thiago Seyboth Wild, venter. Han er nummer 76 på verdensranglisten.

Udover de to singlekampe kan Holger Rune også blive skiftet ind som deltager i lørdagens danske doublekamp.

Kan vi forvente at se dig i tre kampe?

- Med stor sandsynlighed, siger Holger Rune med et smil.

Du kan følge Davis Cup-kampene mod Brasilien på DR1 og DRTV fra fredag klokken 16.00 indtil klokken 18.30. Derefter kan de følges på DR2 fra 18.25-20.00.

Lørdag sendes kampene på DR1 og DRTV klokken 12.15-18.30 på DR1 og DRTV og 18.20-19.00 på DR2 og DRTV.

Kampene kan også følges i app'en DR Nyheder.