Holger Rune debuterer på øverste hylde: 'Han skal være som en svamp'

I Argentinas hovedstad, Buenos Aires, debuterer Holger Rune på ATP-niveau.

Holger Rune møder spanieren Albert Ramos-Vinolas i sin ATP-debut. (Foto: KELD NAVNTOFT © Scanpix)

Tirsdag eftermiddag træder Holger Rune ind i den 'argentinske tennis-katedral', når han møder Albert Ramos-Vinolas i første runde ved ATP-turneringen Argentina Open.

Hidtil har Holger Rune spillet turneringer på Challenger og ITF-niveau, som rangerer lige under ATP-touren, som det næst- og tredjehøjeste niveau henholdsvis.

Derfor er det ikke en hvilken som helst kamp for den unge dansker ifølge Michael Mortensen, tennisekspert ved Eurosport.

- Det jo skelsættende for ham, fordi nu tager han virkelig det store skridt fra at være verdens bedste juniorspiller. Han har klaret sig godt på ITF-niveau, og nu skal han begå sig på ATP-touren. Nu tager han det helt store skridt op ad pyramiden, så det bliver noget helt specielt for ham.

- Den her kamp er en af de vigtigste kampe i hans karriere. Så han kan tage udgangspunkt i, hvor han står i forhold til en etableret spiller på ATP-touren, siger han.

Selvom det var tilbage i 1980'erne, så husker Michael Mortensen stadig sin første ATP-kamp.

- Det er noget helt specielt. Nu føler han virkelig, at han er professionel tennisspiller. Nu er han en del af det sjak, der rejser rundt for uge efter uge, så det kommer til at give ham så meget selvtillid og courage til de kommende turneringer

- Det er derfor, man skal nyde det, fordi man er simpelthen så privilegeret, og han har knoklet for at stå på banen på ATP-niveau, siger Michael Mortensen.

Skal suge til sig som en svamp

En ting er, at det bliver en kæmpe oplevelse at debutere i ATP-regi. Men oplevelsen skulle også gerne veksles til noget, der kan bruges konstruktivt fremadrettet i karrieren, som på seniorplan blot lige er begyndt.

- Han skal bare suge til sig, han skal være som en svamp, der suger alt til det til sig, som foregår på banen. Hvordan Albert Ramos-Vinolas agerer i en svær situation, hvordan han agerer når han er ovenpå. Alle de ting.

- Så han skal bruge alle sine sanser og være open-minded. Altså bare nyde situationen. Det her er jo hans første ATP-turnering. Det er kæmpestort. Det er en kamp, han aldrig nogensinde vil komme til at glemme i sit liv som tennisspiller, siger Michael Mortensen.

Men Holger Rune skal også være opmærksom på, hvordan den 33-årige modstander agerer i kampens hede.

- Det er vigtigt for Holger, at han får noget med fra kampen. Noget han kan bygge videre på, noget han kan lade sig inspirere af, så næste gang han går på træningsbanen, kan han sige til sig selv, 'de gør måske nogle ting lidt anderledes, end jeg gør, men så stort er springet ikke'. Så det skal være en kamp, hvor han virkelig kan lade sig inspirere, som han kan konvertere over til træning, så han kan tage næste skridt, siger Michael Mortensen.

Han skal sørge for at det bliver en god oplevelse. Han skal være tro imod sig selv, og han skal være tro imod sit spil, siger Michael Mortensen. (Foto: KELD NAVNTOFT © Scanpix)

359 pladser på verdensranglisten til forskel

Med sin placering som nummer 46 på verdensranglisten er Holger Runes modstander, Albert Ramos-Vinolas, langt foran den danske komet. Med sine 33 år er Ramos-Vinolas, der tidligere har ligget så højt som 17 på verdensranglisten, en rutineret spiller.

- Albert Ramos-Vinolas er en stor kapacitet. Så at spille imod ham, det er en kæmpe gave, en inspirerende gave for Holger. For der er selvfølgelig forskel, sådan en som Albert, der er så rutineret, han har en imponerende fysik og vanvittig god til at administrere sine slag.

- Holger Rune er i dag en spiller med masser af spillemæssige kvaliteter, men han er stadig en usleben diamant, som skal lære at sætte spillet og slagene sammen, så det går op i en højere enhed. Det er det, de bedste spillere kan efter de mange år, de har været på touren, siger Michael Mortensen.

Albert Ramos-Vinolas er Holger Runes modstander i første runde af Argentina Open. Turneringen bliver spillet på grus, som spanieren er specialist i. (Foto: Jon Nazca © Scanpix)

Men uanset hvordan kampen udspiller sig, så regner Michael Mortensen bestemt ikke med, at Argentina Open bliver Holger Runes eneste optræden i ATP-regi.

- Det her er kun starten for Holger i ATP-sammenhæng. Han er en spiller i rivende udvikling, og han bliver bare bedre og bedre. Det, jeg godt kan lide ved ham, er, når han taler om sin karriere og målsætning. Han er jo meget ambitiøs, og det kan jeg godt lide.

- Han tager hele tiden et skridt op af ranglisten, han får hele tiden lagt en ny brik i puslespillet, som man kan gøre hele livet igennem på touren. Det er en spændende rejse, han begiver sig ud på, siger Michael Mortensen.

Men det er også vigtigt at huske, at det ikke kun er kampens resultat, der tæller for danskeren. Det handler også om, at gøre en god figur, uanset resultatet, påpeger Michael Mortensen.

- Det er et udstillingsvindue for ham. Det kan godt være, at alle dem som sidder og kigger med derhjemme og turneringsdirektører, hvis han gør en god figur, så siger, at han er en spændende spiller, han er en sympatisk spiller, ham vil vi gerne hjælpe lidt ekstra på vej.

Holger Rune er planlagt til at spille mod Albert Ramos-Vinolas tirsdag klokken 20.30.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk