Holger Rune droppede sin pause og trænede i knap fire timer: 'Han kan alt'

Hvad der var hårdt for tre måneder siden, er nu hverdag for den danske tennisstjerne, forklarer hans mor, Aneke Rune.

Hverken fysisk, mentalt eller sportsligt har Holger Rune nogen begrænsninger.

Det er holdningen fra Aneke Rune, som, ud over tydeligvis at være mor til den danske tennisstjerne, også følger sin søns færd rundt i verden til diverse turneringer så som French Open, der løber af stablen i disse dage.

Derfor var hun med i den sms-korrespondence, hvor Rune-lejren diskuterede, hvordan de skulle håndtere aflysningen af torsdagens opgør mod Gaël Monfils.

Umiddelbart lyder en ekstra dags hvile rart inden tredjerundekampen på lørdag i Paris, men ak.

- Han kørte først en times fysisk træning og derefter to og en halv times tennis, siger Aneke Rune til DR Sporten.

Det er der dog en ganske god grund til, forsikrer hun. Belastningen fra træningen minder nemlig om en udmattende kamp.

- Hele mindsettet og kroppen har det, som om den er i gang ved turneringen, og det synes vi er væsentligt.

Hun erkender dog, at der førhen har været begrænsninger hos sønnike. Tidligere i sin endnu unge karriere har Holger Rune lidt af krampeanfald og raseriudbrud, som endte med at koste ham flere sejre. Fysikken kunne ikke stå distancen, men det kan den nu, forsikrer Aneke Rune.

- Holger kan alt, understreger hun.

Der er sket meget med Holger Rune det seneste år, understreger Aneke Rune: "Når man kigger tilbage, var der noget mere babyfedt på drengen før hen. Han er ved at blive en rigtig mand." (Foto: © Victor Joly/DPPI / ipa-agency. n, IPA)

En vigtig lektie om fysikken lå i det mentale

Det handler dog om at balancere det hårde arbejde med at være i stand til at præstere ved turneringerne, som optræder ofte i Holger Runes kalender.

Og i skrivende stund går det strygende. Ifølge Aneke Rune har hun og Holger Rune det sidste år lært meget om, hvordan sidstnævntes fysik og psyke bedst varetages.

En af de mange lektier har blandt andet været, at Holger Runes vrede og frustrationer også gik ud over hans fysiske formåen, da han brugte flere kræfter på sine tanker, "end man skulle tro".

- Det var formentlig også det, som forsagede kramperne i sin tid, ligesom balanceringen af salt, sukker og magnesium, som vi er oppe på nu. Alle de der ting, som vi ikke var klar over før, det er vi nu, siger Aneke Rune.

- Han fik taget blodprøver, og han har siden fået jerntilskud, ekstra magnesium og så videre, så hans krop og hoved er i rigtig fin balance.

I videoen herunder kan du se og høre Aneke Rune forklare Holger Runes udvikling det seneste år.

Derfor er hun heller ikke nervøs for, om tennisstjernen kan stå distancen ved French Open, hvor man spiller bedst af fem sæt i stedet for tre.

Holdet omkring Holger Rune har intensiveret det fysiske og mentale arbejde, og de ser hastige forbedringer.

- Mange af de øvelser, som var hårde for Holger for blot nogle måneder siden, har de implementeret i opvarmningen nu. Det viser, at hans krop tilpasser sig, og der bliver hele tiden bygget på, siger Aneke Rune.

- Vi snakker om en uhyggeligt stærk dreng.

I tredje runde af French Open skal Holger Rune møde Genaro Alberto Olivieri fra Argentina, og du kan følge kampen her på dr.dk.

Du kan også følge med i French Open ved at lytte til DR Sportens podcast Tyvstart, som dagligt behandler den store grand slam-turnering.