Holger Rune efter French Open-titel: 'Det er helt ubeskriveligt'

16-årige Holger Rune vandt lørdag French Open for juniorer, og det lover godt for fremtiden i dansk tennis, siger forbund.

- Det er en drøm, som bliver til virkelighed, lyder det fra Holger Rune. (Foto: Kenneth Jessen © Sportsfotograf.com)

16-årige Holger Rune strøg lørdag til tops ved juniorernes French Open i tennis og sikrede sig karrierens største titel.

Amerikanske Toby Alex Kodat blev slået i tre sæt efter en dansk magtdemonstration i tredje sæt, der sluttede 6-0 til Holger Rune.

En kæmpe titel for den danske teenager, som blev den første dansker til at vinde en junior grand slam-titel i single for drenge, siden Kristian Pless vandt Australian Open i 1999.

- Det er helt ubeskriveligt. Det er en drøm, som kommer til virkelighed. Jeg har spillet noget rigtig god tennis hernede og været tydelig omkring, hvad jeg vil med min tennis, så det er fantastisk.

Holger Rune vandt lørdag juniorernes French Open. (Foto: Kenneth Jessen © Scanpix)

- Jeg havde to matchbolde i andet sæt, så det var sindssygt frustrerende at tabe det i tiebreak. Heldigvis kom jeg tilbage til gameplanen i tredje sæt, og så kunne han slet ikke være med. Det går rimelig glat, når man kan fokusere på de ting, som man selv kan styre, siger Holger Rune.

Forbund jubler over fremtiden

Det var blot anden gang, den unge dansker var med i en grand slam-turnering, og hos Dansk Tennis Forbund (DTF) ser sportschef Jens Anker Andersen en ung spiller med snuden i sporet til en stor fremtid.

- Det har været en fornøjelse at følge Holger i Paris. Han er runde for runde vokset med opgaven kulminerende med finalesejren, siger han i en pressemeddelelse fra DTF.

- Holger har altid turdet at sætte barren højt, og det har han også haft god grund til. Men at han allerede som 16-årig går hele vejen i en junior grand slam, er bare helt vildt imponerende.

Han tror derfor også, at der er meget mere i vente for den 16-årige komet.

- Holger og hans team arbejder virkelig seriøst med hans tennis. Han bliver ved med at bygge på sit i forvejen meget velafrundede spil, og det tegner rigtig lyst for fremtiden, siger Jens Anker Andersen.

I starten af året var det Clara Tauson, som strøg til tops i årets første grand slam-turnering, da hun vandt pigernes singlerække ved Australian Open.

Så selv om Caroline Wozniacki slider med formen, og der er usikkerhed om hendes tennisfremtid grundet leddegigtsygdom, så tegner det fortsat lyst for dansk tennis, mener DTF-formand Henrik Thorsøe Pedersen.

- Fremtiden for dansk tennis ser umådelig lys ud. Tænk, at vi samme år har en Australian Open-mester hos pigerne og en French Open-mester hos drengene.

- Det er lige før, at jeg må knibe mig i armen for at sikre mig, at jeg ikke drømmer, siger han.

Facebook
Twitter