Et vrid i den ene fod blev afgørende, da Holger Rune spillede sig i finalen i Sofia

Tennisspilleren Holger Rune er klar til finalen ved ATP-turneringen i Sofia.

Holger Rune skal søndag spille finale. (Foto: © YVES HERMAN, Ritzau Scanpix)

De spillede og spillede, frem og tilbage over nettet i to en halv time, indtil et enkelt sekunds uheld stoppede en ellers fremragende tenniskamp mellem Holger Rune og Jannik Sinner i Sofia.

Foden vred rundt på den stakkels italiener i de grønne sko, da han skulle returnere. Og så var det pludselig ligegyldigt, at de to tennisspillere havde udkæmpet en lang og ligeværdig fight på det blå underlag i Bulgarien.

Sinner faldt med hånden til anklen, mens Holger Rune spænede rundt om nettet for at komme med opmuntrende ord.

Men den slags hjælper sjældent, når det gør ondt for alvor.

19-årige Holger Rune er nummer 31 på verdensranglisten. (Foto: © YVES HERMAN, Ritzau Scanpix)

Efter behandling og korte spilsekvenser, der sendte matchbolden tættere og tættere på den danske ketsjer, måtte Jannik Sinner til sidst sige stop.

5-2 i tredje sæt nåede tavlen at vise, før det hele var forbi i et antiklimatisk øjeblik.

Alligevel var Holger Rune godt tilfreds efter sejren.

- Det var en fantastisk kamp indtil skaden. Jeg er meget glad for den måde, jeg spillede og kæmpede på.

- Det var ikke den måde, jeg ønskede at vinde på. Jeg ønsker ham god bedring, lød det fra Holger Rune i vinderinterviewet, inden publikum brød ud i klap og jubel.

En spændende finale venter

Forinden var nemlig gået en flot tenniskamp. Gode returneringer, frækt og dynamisk spil fra to af tennissportens største talenter.

Sinner var snu. Slog til. Og snuppede første sæt 7-5.

Men Holger Rune vendte bøtten, ikke kasketten. Som vanligt pegede skyggen bagud, mens kurven over slagenes styrke og præcision pegede opad.

Den omvendte kasket er efterhånden blevet synonym med Holger Rune. (Foto: © pascal rossignol, Ritzau Scanpix)

Verdens nummer ti blev til tider jagtet rundt i hjørnerne af en glubsk dansker. Ved 2-2 i andet sæt viftede Holger Rune en chanceløs Sinners server til side og tog partiet rent.

Det danske momentum endte med en sætsejr på 6-4, og så skulle der spilles et tredje og afgørende sæt for at afgøre, om Jannik Sinner skulle have muligheden for at vinde turneringen for tredje år i træk, eller det skulle ende med Holger Runes første seniorfinale på hardcourt.

Et lynhurtigt brud af italienerens serv i tredje sæt sendte endnu et stærkt signal fra Holger Rune, inden det hele som beskrevet ovenfor endte som en tragedie på italiensk og en triumf på dansk.

Nu venter et finaleopgør for Holger Rune søndag. Modstanderen er Marc-Andrea Hülser, der er rangeret som nummer 87 i verden.

- Finalen i morgen bliver spændende. Jeg skal være skarp på mine server og returneringer, for der ved jeg, at han er dygtig, sagde Holger Rune, umiddelbart efter at finalepladsen var sikret.

Finalen er Holger Runes anden på ATP-niveau. Den spilles klokken 15.30 og kan følges på DR.dk.