Holger Rune fejrer fødselsdag med sin hidtil største triumf: Booker første danske semifinalebillet i 17 år

Den danske tennisspiller Holger Rune er videre til semifinalen i den tyske ATP-turneringen BMW Open i München.

Holger Rune har god grund til at knytte næven efter sin sejr i kvartfinalen. (Foto: Christof Stache © Ritzau Scanpix)

Nogle fødselsdagsgaver er gode, og så er der dem, der er så glimrende, at man husker dem i rigtig, rigtig mange år.

En af dem, der falder i den sidste kategori, har den danske tennisspiller Holger Rune givet sig selv.

Fredag har tennisspilleren har nemlig fejret sin 19-års fødselsdag på fornemmeste vis ved at sikre sig sin hidtil største triumf med en ketsjer i hånden.

Den danske tennisspiller har nemlig booket billet til semifinalen i den tyske ATP-turnering BMW Open i München. I kvartfinalen slog Holger Rune sin finske modstander Emil Ruusuvuori med cifrene 6-0 og 6-2.

Det er første gang i 17 år, en dansk tennisspiller har spillet sig i en ATP-semifinale i herresingle.

Sidst det skete, var da Kenneth Carlsen i 2005 vandt en ATP-turnering i Memphis, og at der er gået så lang tid, vidner om, at det er en stor bedrift Holger Rune netop har opnået. Det fortæller Michael Mortensen, der er tennisekspert hos Eurosport

- Jeg kan næsten ikke finde ord. Jeg synes, det er kæmpestort. Det er stort for dansk tennis, siger Michael Mortensen.

Hoverpersonen selv havde da også svært ved at få armene ned efter sejren mod finnen.

- Jeg har givet mig selv den perfekte gave, og jeg kunne ikke have bedt om mere. Jeg er meget glad, sagde Holger Rune efter kampen ifølge TV2 Sport.

Med cifrene 6-0 og 6-2 lyder sejren ganske overbevisende, og tenniseksperten letter da også på hatten for den unge danskers præstation.

- Det kan godt være, at Ruusuvuori var inviteret med til fødselsdagsfest, men han fik altså ikke meget af lagkagen. Det er jo kæmpestort – og så på sin fødselsdag. Tænk at give sig selv den gave at spille sig i semifinalen af en prestigefyldt turnering i München, siger tenniseksperten.

Mod sin finske modstander var Holger Rune helt suveræn. (Foto: Christof Stache © Ritzau Scanpix)

Det er dog ikke første gang, den 19-årige dansker imponerer i den tyske turnering. For få dage siden besejrede han verdens nummer tre, Alexander Zverev, og de flotte fra den kamp fortsatte han i dag.

- Han var i stand til at bevare roen og spille med sådan en skarphed og præcision. Der var så mange lækre point på vigtige tidspunkter, hvor han var i stand til at højne sit niveau. Det er et kendetegn for de bedste spillere, at de leverer, når det virkelig gælder. Og det kan han allerede. En af de bedste kampe fra ham, siger Michael Mortensen.

Holger Rune vandt med 6-2 og 6-3 i sæt mod Alexander Zverev. (Foto: Christof Stache © Ritzau Scanpix)

Tysk hjemmebanefavorit venter i semifinalen

Skal Holger Rune gøre sig forhåbninger om at fortsætte sin fødselsdagsfejring og booke billet til finalen, kræver det en sejr mod tyske Oscar Otte.

Han er nummer 62 på verdensranglisten, og selvom danskeren allerede har slået spillere fra de højere lag, må tyskeren bestemt ikke undervurderes.

- Oscar Otte er en rigtigt god spiller. Det bliver en helt anden kamp, og han har spillet forrygende godt i turneringen, siger Michael Mortensen.

Lidt længere nede ad verdensranglisten finder man danske Holger Rune som nummer 70. Og med et hujende tysk hjemmebanepublikum i ryggen vil Oscar Otte måske føle, at han står med gode kort på hånden mod den 19-årige dansker.

- Han (Oscar Otte red.) ved udmærket godt, at han har en kæmpe chance for at spille sig i finalen på hjemmebane, siger tenniseksperten.

Med en knyttet næve i vejret. Sådan kommer Holger Rune forhåbentlig til at stå igen efter lørdagens semifinale. (Foto: Sven Hoppe © Sven Hoppe/picture-alliance/dpa/AP Images)

Men en kæmpe chance for at spille sig i sin første ATP-finale har Holger Rune også.

Det er en mulighed for at manifistere sig i tennisverdenens øverste lag, fortæller Michael Mortensen, og den vil den unge dansker gøre alt for at gribe.

- Jeg tror ikke, jeg skal holde nogen fest, for jeg har en kamp i morgen. Jeg skal bare holde mit fokus og nyde dagen, siger han ifølge TV2 Sport.

Semifinalen mellem Holger Rune og Oscar Otte spilles lørdag omkring klokken 15, og du kan se kampen på TV2 Sport.