Holger Rune har ambitioner om det hele: ‘Han er ikke trykket af at lægge pres på sig selv’

Holger Rune spiller i dag kvartfinale i ATP-turneringen Chile Open.

Holger Rune møder argentinske Federico Delbonis, der er rangeret som nummer 86 i verden. (Foto: Alberto Valdes © Scanpix)

Holger Rune kan ikke beskyldes for at være defensiv i sine udmeldinger om fremtiden. Den unge tenniskomet vil have det hele, og har verdenstoppen i tennis i kikkerten.

Med verdensstjernen som Roger Federer som rettesnor har Rune sat kursen, og lige nu stormer den 17-årige dansker da også fremad. I begyndelsen af marts debuterede han i ATP-regi, der er det højeste niveau, undtaget de fire grand slam-turneringer, i tennis.

I dag står han så i sin første kvartfinale i en ATP-turnering, når han møder argentineren Federico Delbonis, 86 på verdensranglisten, i Chile Opens kvartfinale.

Allerede efter førsterundesejren mod Sebastian Baez i Chile Open udtalte danskeren til ATP, at målet for den resterende del af året var klart.

- Jeg tror, det er realistisk at være top-100 inden året er omme, siger Holger Rune til ATP.

Med en lige nu relativt beskeden placering på verdensranglisten som nummer 405, kan det virke som et unødigt stort pres at lægge på sig selv, men den unge dansker trives med det ifølge Thomas Skouboe, der er tenniskommentator ved Eurosport.

- Han er enormt ambitiøs og enormt målfast på, hvad det er, han vil nå. Han er stadig meget ung. Både spillemæssigt og mentalt, så der er masser af ting at bygge på. Han viser i glimt, men også i længere perioder nogle gange, hvad han kan.

Holger Rune står til at tage et stort spring op ad verdensranglisten. (Foto: Alberto Valdes © Scanpix)

- Han er ikke trykket af at lægge pres på sig selv, når jeg har snakket med ham. Jeg fornemmer ikke, at det er noget, der tynger ham, siger Thomas Skouboe.

For det er indiskutabelt, at det er et pres, at lægge på sig selv, at melde ud, at man gerne vil være verdens bedste, at man gerne vil i top-100 inden årets udgang. Men det er også et vigtigt signal at sende.

- Du lægger selvfølgelig et pres på dine egne skuldre. Det tror jeg ikke, han har nogle problemer med. Men du sender også et signal til alle andre. Til potentielle samarbejdspartnere, sponsorer og modstandere, at man er i det, fordi man vil det hele, siger Thomas Skouboe.

Han skal modnes

En del af at komme med ambitiøse udmeldinger om fremtidens mål er, at man placerer sin egen bagende i klaskehøjde, hvis ikke det lykkes. Så der er en fare for at rende ind i et nederlag for Holger Rune, når han siger, at han gerne vil stige lidt mere end 300 placeringer på verdensranglisten på et år til top-100.

- Han har ret meget selvtillid og god opbakning i baglandet. Hvis han så ligger 165 i stedet, så tror jeg ikke, det er et nederlag. Men top-100 i verden tror jeg godt, han kan nå med lidt held.

- Jeg fornemmer på ingen måde, at han bliver kyst af, hvis det så ikke lige er gået, som han troede, siger Thomas Skouboe.

Den store selvtillid i udmeldingerne ses også i spillet på banen, påpeger Thomas Skouboe.

- Nu skal jeg ikke lyde som et surt og gammelt røvhul, men han mangler lidt den der coolness, hvor han spiller som en maskine. Han er en glad dreng, der godt kan lide at lægge stopbolde og lave lækre ting, som ikke altid er de rigtige beslutninger, siger Thomas Skouboe.

Holger Rune vandt i 2019 French Open for juniorer. (Foto: Jean-Francois Badias)

For Holger Rune kan ekstremt mange ting med en tennisketcher, påpeger Thomas Skouboe. Og derfor sker det, at han bliver straffet for at blive lidt for kæk i sit spil.

- Det er aldrig skidt at kunne mange ting. Men det kan være skidt på den korte bane, for hvis du ikke er disciplineret omkring de valg, du træffer, så bliver du straffet for dem. Især når du spiller mod nogle af de dygtige, siger Thomas Skouboe.

Det ses ofte på banen, når Holger Rune reagerer på at blive straffet, for han spiller med følelserne uden på tøjet.

I Holger Runes første ATP-turnering, Argentina Open, tabte danskeren i sin første kamp til spanske Albert Ramos-Vinolas. Danskeren var ellers flyvende, men så lagde Ramos-Vinolas sig ned og modtog behandling, hvorefter kampen ændrede karakter fuldstændigt og Holger Rune endte med at tabe.

Men det er en del af processen med at modnes som spiller, siger Thomas Skouboe.

- Det kommer i takt med, at han efterrationaliserer de her kampe. Han kunne mærke, at det gik ham på, da Ramos-Vinolas fik behandling. Det er jo positivt, at han irriterer sig over det, for så ved han godt, at det var det, der måske tippede kampen.

- Når jeg snakker med Holger, så er han klar over, at det er en del af udviklingen at modnes, siger Thomas Skouboe.

Holger Rune spiller klokken 17.30 mod Federico Delbonis i kvartfinalen i Chile Open.

FacebookTwitter