Holger Rune løber tør for kræfter og taber til brasilianer i Davis Cup-kamp

Thiago Monteiro besejrede danskeren i tre sæt.

Ikke meget fungerede for Holger Rune i tredje sæt. Se opgørets sidste bold her.

Holger Rune startede godt og var ved at lukke kampen i andet sæt mod sin brasilianske modstander Thiago Monteiro, der er nummer 116 på verdensranglisten.

Men to tiebreaks trak energien ud af danskeren, der ikke havde meget at skyde med i det afgørende sæt.

Holger Rune tabte Davis Cup-opgøret i tre sæt (7-6, 6-7, 2-6) og er dermed stadig uden sejr i over to måneder.

Den kække Holger Rune med sin appelleren til publikum var tilbage, da han spillede Davis Cup-kamp i Hillerød. (Foto: © Lars Møller, Ritzau Scanpix)

Holger Rune fik den bedst mulige start på opgøret, da han brød den 29-årige brasilianer i kampens første parti.

1-0 til danskeren, der holdt skruen i vandt og var foran med 5-3 senere i sættet.

Men 20-årige Rune har ikke vundet en tenniskamp siden Wimbledon, der fandt sted tilbage i juli. Formen er altså ikke den bedste, og det viste sig sidst i sættet.

Da danskeren kunne serve sættet hjem ved stillingen 5-4, gik det galt. Monteiro lukrerede på et par danske fejl og udlignede til 5-5, og sættet gik i tiebreak.

Her holdt begge spillere pænt deres serv, indtil den danske stjerne fremprovokerede en fejl. Efter en lang duel sendte brasilianeren bolden ud af banen, og i bedste Holger Rune stil tog danskeren fingeren til øret.

Royal Stage i Hillerød var vilde med Rune-attituden og sendte klapsalver og larm af den positive slags i danskerens retning. Se sekvensen i videoen herunder.

Derfra servede Rune sætsejren hjem med 7-4 i tiebreaken.

Stopbolden virker stadig

I pausesnakken med den danske Davis Cup-kaptajn, Frederik Løchte Nielsen, var der overskud til smil.

Der var da også masser at smile af, da Holger Rune til tider fandt det spil frem, som vi kender ham for.

Særligt når duellerne blev lange viste danskeren, at han havde lidt ekstra udholdenhed i forhold til Monteiro.

Det var blandt andet det, som var medvirkende til, at Rune brød brasilianerens serv til 3-1 i andet sæt. Desværre brød verdensranglistens nummer 116 tilbage med det samme.

Men stamina er en ting. Det, der virkelig fik tilskuerne i Hillerød op at stå, var den frække og kække stopbold, som er Runes helt store varmærke. Og hvilken bedre anledning til at bruge den end ved breakpoint.

Med en stopbold helt op ved nettet og langs linjen brød danskeren Monteiros parti og bragte sig foran med 4-2 i andet sæt. Se stopbolden i videoen herunder.

Men 29-årige Thiago Monteiro bed sig fast i Rune og tillod ikke de store forspring. Brasillianeren brød tilbage med det samme til stillingen 4-3 og holdt derefter sin serv. 4-4 og helt lige i andet sæt.

Andet sæt gik også i tiebreak, hvor Holger Rune startede som lyn og torden.

Danskeren kom foran med 3-0 efter to minibreaks og kunne tillade sig at smide et point eller to.

Der var nu ikke, fordi Holger Rune smed pointene, men Monteiro blev ved med at æde sig tilbage og tog to minibreaks til stillingen 4-4 i tiebraken. Brasilianeren bragte sig også på 6-5, inden han brød danskeren igen til afgørende 7-5.

En slagen dansker

De to måneder uden sejr er ikke kun kommet af skidt spil. Holger Rune har døjet med småskader, som ikke vil gå væk, og i tredje sæt var lægen en flittig besøgende på danskerens bænk.

På banen var der nogle sekvenser, hvor den 20-årige tennisstjerne ikke slog helt igennem, og den store energi og agressivitet, som vi kender, lyste ikke ud af danskeren.

Når først Monteiro havde spillet en halvyderlig bold, havde Holger Rune ikke kræfterne til at løbe efter den. Det skete blandt andet, da danskeren blev brudt til 4-2 i tredje sæt, som du kan se i sekvensen herunder.

I det efterfølgende parti stod det helt klart, at Runes tank var tom. Danskeren spillede sig frem til en glimrende mulighed for at smashe et point hjem. Men koncentrationen sad ikke i skabet, og bolden blev sendt i nettet, og brasilianeren bragte sig foran med 5-2 i tredje sæt.

Smilet var forsvundet på danskeren, der ikke holdt sit efterfølgende serveparti og dermed taber kampen i tre sæt, hvor der ikke var meget, som Rune kunne gøre til eller fra på grund af en skade, fortæller Davis Cup-kaptajn, Frederik Løchte Nielsen.

- Jeg tror ikke, at man skal være tennisekspert for at se, at Holger led. Han leverede en fantastisk præstation. Desværre gik det ikke hans vej. Det nemme havde været at smide håndklædet i ringen, men han gjorde, hvad han kunne og viste fantastisk karakter, siger kaptajnen til DR Sporten.

Andet opgør af Davis Cup-kampen mod Brasilien spilles netop nu. Her dyster August Holmgren mod Thiago Seyboth Wild, og den kamp kan se på DR 2 eller lige her.