Danmarks stjerneskud mod Norges verdensstjerne: Holger Rune klar til nordisk topkamp

Den danske tennisspiller møder onsdag verdens nummer syv, norske Casper Ruud.

Kalenderen har været travl og formen god for Holger Rune på det seneste. (Foto: Dubreuil Corinne/ABACA © Ritzau Scanpix)

Holger Rune er midt i en stime.

De seneste otte gange, tennisspilleren har været i kamp, er det endt med dansk sejr.

I weekenden vandt den 18-årige dansker tre kampe på 28 timer, og tirsdag sejrede Holger Rune i tre sæt over verdens nummer 30, russeren Aslan Karatsev, i første runde af ATP-turneringen i Monte Carlo.

En af ulemperne ved at vinde sine kampe, hvis man kan tale om sådan noget, er, at der med en sejr venter en ny kamp lige rundt om hjørnet. Og på det seneste er Holger Runes kampe kommet som perler på en snor.

Selvom stængerne er unge, vil et så komprimeret program på sigt sætte sig i kroppen på Holger Rune. Det fortæller Michael Mortensen, der tennisekspert hos Eurosport, inden danskeren onsdag møder norske Casper Ruud i anden runde.

- Det er ikke lang tid, han får til at restituere. Det er nok en lidt mærket Holger Rune, der træder ind på banen mod Casper Ruud, som er en spiller, der ikke forærer noget som helst væk, siger Michael Mortensen.

Holger Rune har alt at vinde mod norske Casper Ruud, vurderer Michael Mortensen. (Foto: Eric Gaillard © Ritzau Scanpix)

Onsdagens møde mellem Rune og Ruud er en gentagelse fra sidste års turnering i Monaco. Her mødtes de i første runde, hvor nordmanden vandt sikkert med 6-2, 6-1.

Den norske tennisstjernes karriere er gået lidt under radaren, selvom han er en top 10-spiller, der gør sig blandt sportens bedste.

På det seneste har Casper Ruud bevist, hvorfor han er syver på verdensranglisten ved at vinde en argentinsk ATP-turnering og for nyligt spille finale ved Miami Open.

- Han er en type, der er svær for Holger Rune, da de minder meget om hinanden spillemæssigt. De har god fysik, bevæger sig godt og har generelt gode grundslag. Casper Ruud har vundet mange store kampe i sin karriere, så han er selvfølgelig favorit, siger Michael Mortensen.

Men nordmanden er ikke den eneste, der træder ind på gruset med rank ryg. For med tirsdagens sejr over russiske Karatsev har Holger Rune også tanket selvtillid.

- Sejren siger noget om den form, Holger Rune er i. Det er den største skalp, han har taget i sin karriere indtil videre.

- Når man slår en spiller som Karatsev, sender det et signal til de andre på ATP-touren, at de ikke kan tillade sig at undervurdere Holger Rune, siger Michael Mortensen.

Mandag opnåede Holger Rune sin hidtil højeste placering på verdensranglisten som nummer 79 i verden. Men det ser kun ud til at vare midlertidigt, da danskeren allerede har skrabet 45 ranglistepoint sammen ved at slå Karatsev og nå anden runde i Monte Carlo.

'Det er kun et spørgsmål om tid, inden Holger Rune er blandt de 50 bedste i verden', siger Michael Mortensen. (Foto: Jayne Kamin-Oncea © Ritzau Scanpix)

Den gode form og den dertilhørende selvtillid skal Holger Rune bruge klogt og aktivt, hvis han skal have en chance mod nordmanden, vurderer Michael Mortensen.

- Holger Rune skal spille en meget offensiv kamp med omtanke, men det bliver en meget svær kamp. Casper Ruud er som en mur. Alt kommer tilbage, siger han.

Den danske tenniskommentator frygter dog, at den unge danskers hårde program kommer til at spille en rolle i onsdagens opgør.

- Kampens resultat afhænger af, hvor meget overskud Holger Rune har fysisk. Mentalt er han klar til opgaven. Men det store spørgsmål er, om han har de ressourcer, der skal til for at spille sådan en fysisk krævende kamp, siger Michael Mortensen.

Kampen mod Casper Ruud kan ses på TV 2 Sport X og er efter planen sat til at begynde klokken 12.30 onsdag.