Holger Rune om irriterende rygskade: 'Jeg er 20 år gammel, jeg skal jo ikke have ondt'

Den 20-årrige tennisstjerne måtte trække sig fra lørdagens landskamp mod Brasilien og regner med en længere pause.

Han har selv valgt at stille op, og så giver man sig 100 procent.

Sådan lyder Holger Runes devise, da den 20-årige tennisstjerne efter lørdagens samlede nederlag på 1-3 i Davis Cup til Brasiliens landshold sætter ord på sin rygskade.

- Det er sindssygt irriterende, men jeg prøver at vende det om og have et professionelt mindset, siger han til DR Sporten.

Holger Rune trak sig fra lørdagens kampe, da en rygskade fra maj blussede op dagen forinden i hans nederlag til Thiago Monteiro. Han har nu tabt syv kampe i træk, hvilket ikke er spor morsomt - især ikke, når man ved, at man spille bedre, forklarer han.

Den unge dansker er dog hæmmet af smerter i ryggen, som han forsøgte at dulme med "store doser ibuprofen" under den netop afviklede grand slam-turnering US Open i august.

Holger Runes rygproblemer begyndte i maj, da han deltog i Masters 1000-turneringen Italian Open og tog til under French Open. (Foto: © Guglielmo Mangiapane, Ritzau Scanpix)

Den smertestillende medicin hjalp dog ikke, og derfor skal Holger Runes ryg scannes på mandag. Derefter vil fokus være at få 100 procent styr på skavankerne, understreger han.

- Jeg er 20 år gammel, så jeg skal jo ikke have ondt, når jeg spiller en kamp på tre sæt. Ryggen skal i orden, og så regner jeg med, at jeg er mere fri og adræt, siger Holger Rune.

Serven er rygraden i Runes spil

Det er især, når spillet skal sættes i gang, at Holger Rune kan mærke smerterne i ryggen. Når han skal serve, giver det et jag gennem kroppen, og den slags er langt fra optimalt, understreger den unge dansker.

- Serven er ufatteligt vigtig - specielt med min spillestil. Jeg føler mig som en slider i går, men det er ikke sådan, jeg spiller normalt. Det er fint nok at gøre på et par point, men jeg skal have min ryg i orden nu, siger han.

Rune-lejren har talt med en rygspecialist, der anbefaler, at verdensranglistens nummer fire får en blokade i ryggen, så inflammationen fjernes. Derudover har Holger Runes træner, Lars Christensen, været inde og justere på hans serv, så den ikke provokerer ryggen.

At de fleste tanker i øjeblikket går på ryggen og ikke tennis, irriterer Holger Rune, erkender han. Men det ville være værre, hvis han ikke vidste, hvad der var galt.

Holger Rune forventer at melde afbud til et par af de kommende turneringer, fortæller han i klippet herunder.

Derfor er han indstillet på, at der venter ham en pause, så han atter han bevæge sig uden problemer.

- Jeg har lært mere og mere af at være på touren og ved, at man ikke kan spille hver uge. Du er nødt til at tage nogle uger fri, selvom jeg er ivrig og gerne vil spille hele tiden, siger Holger Rune.

- Jeg må disponere min energi og min krop, for i sidste ende handler det om at være sund og rask, så jeg kan være god i de vigtige turneringer.

Danmark tabte det samlede opgør med 1-3 til Brasilien. Dermed tager landsholdet et lille skridt tilbage, når den til næste år står på World Group I Play-offs.