Holger Rune skal spille som en mental superstjerne, hvis han i dag skal besejre OL-guldvinderen

Holger Rune skal vinde kampe som den i dag mod verdens nummer tre, Alexander Zverev, hvis danskeren vil avancere på verdensranglisten, vurderer ekspert.

Holger Rune er aktuelt nummer 70 på verdensranglisten. (Foto: Dubreuil Corinne/ABACA © Dubreuil Corinne/ABACA)

I dag er Holger Runes store chance.

Nuvel, den 18-årige har blot smashet sig videre til anden runde af en mindre tennisturnering i München, men i dag kan han tage et afgørende skridt i sin karriere. Det mener Peter Bastiansen, der er tenniskommentator for TV2 Sport.

For på den anden side af nettet står tennisstjernen Alexander Zverev, der er nummer tre på verdensranglisten. Runes tredje top-10-modstander i foråret. Holger Rune er selv nummer 70, men hvis han vil kravle højere op, skal han slå spillere i tyskerens klasse, påpeger Peter Bastiansen.

I marts mødte Holger Runge verdensranglistens nummer syv, italienske Matteo Berrettini, og for et par uger siden var han i kamp mod verdensranglistens nummer seks, norske Casper Ruud.

Begge kampe, hvor Holger Runge kæmpede bravt, men tabte.

- Holger Rune har vundet første runde af de sidste mange turneringer, men så snart han har mødt en af de "store spillere", har han virket låst. Rune har haft mulighederne, men har virket lidt for imponeret over, at han faktisk kan tage sejren mod de store spillere. Og storsejrene skal til, hvis han vil stige på ranglisten, siger tenniseksperten.

'Jeg ser frem til at skulle møde Zverev. Det er det, jeg arbejder for hver dag - at spille mod de bedste i verden. Det bliver svært, men jeg er meget spændt på at se, hvordan mit niveau matcher hans,' siger Rune ifølge Ritzau. (Foto: VALERY Hache © Ritzau Scanpix)

Bliver ikke let at fange Kenneth Carlsen

Mod Casper Ruud var danskeren foran og burde have vundet kampen i Monaco, mener tenniseksperten. Men Rune blev frustreret over fejlslag og missede muligheder, hvorfor nordmanden endte med sejren. Og dét er blandt andet, hvad der adskiller spillerne i verdenstoppen fra resten af feltet, forklarer TV2's kommentator.

- I år har Holger Rune lagt meget på i forhold til sidste år. Hans serv er blevet markant bedre, han slår flere vindere og er bedre til at forsvare sig. Holger Rune er dog en smule umoden rent mentalt i sit spil, og det læser modstanderne i top-10 lynhurtigt. De gode spillere er superstjerner på den mentale del og får energi af den slags, siger Peter Bastiansen.

Holger Rune er endnu ung og har bestemt muligheden for at udvikle sig i sit mentale spil, uddyber eksperten. Men det er et afgørende fokusområde for danskeren, hvis han vil gøre sig forhåbninger om bare at nå de 50 bedste i verden, lyder det fra Peter Bastiansen, som henviser til den tidligere danske tennisstjerne, Kenneth Carlsen.

- Der er mange, som undervurderer Kenneths præstationer. Han røg ofte ud af første runde i grand slams, men vandt også en del turneringer. Da han var bedst, var han nummer 41 i verden, og det kræver mange point.

- Pointene bliver sværere at skaffe i takt med, at du stiger på ranglisten, fordi de gode spillere vinder mange point i de større turneringer. Det bliver ikke let for Rune at slå Carlsens placering, siger Peter Bastiansen.

Alexander Zverev er for stabil, stærk og kølig til, at Peter Bastiansen for alvor tror, Holger Rune kan vinde. Men der er muligheder for at snyde tyskeren, vurderer han. (Foto: Edgar Su © Ritzau Scanpix)

En lille chance mod 'arrogante' Zverev

Derfor skal Holger Rune helst vinde i grand slams eller ATP 1000-turneringer. Her får man nemlig mange flere point end i turneringer som BMW Open i München, der er en 250-turnering.

Det ændrer dog ikke på, at en sejr over Alexander Zverev kan være begyndelsen på noget stort for Holger Rune. Den topseedede, tyske verdensstjerne er forsvarende olympisk mester, har været i finalen ved US Open og kommer generelt langt i de store turneringer, siger Peter Bastiansen.

Danskeren har ganske vist aldrig før mødt favoritten Zverev, hvis temperament tidligere har fået ham smidt ud af turneringer og kostet ham dyrt i bøder. Men danskeren har mulighederne for at overraske, selvom det bliver svært. For lige så god Zverev er i de store turneringer, lige så arrogant kan han være i de mindre, påpeger Peter Bastiansen.

- Det handler om at fange Zverev, når han bliver ukoncentreret. Han har det med at blive sløset, når han spiller de mindre turneringer. Han ved, at de store penge er i de større turneringer. Og så kan han godt smide et opgør, siger tenniseksperten.

- Zverev er en humørspiller, og den chance skal Holger Rune gribe. Kan han vinde første sæt, er han godt på vej. Det er Holgers store chance.

Holger Runes kamp mod Alexander Zverev er sat til at begynde klokken 13.