Holger Rune stormer videre op ad ranglisten og skriver dansk tennishistorie

Tennistalentet Holger Rune er nu nummer 40 på verdensranglisten, og det har ingen dansk herrespiller tidligere præsteret.

Hidtil havde Kenneth Carlsen titlen som den højest placerede danske herrespiller på verdensranglisten nogensinde, men mandag har blot 19-årige Holger Rune overgået den præstation. (Foto: Denis Balibouse © Ritzau Scanpix)

Himmelflugten fortsætter for 19-årige Holger Rune, der mandag har skrevet dansk tennishistorie. På den opdaterede ATP-rangliste er stortalentet nemlig rykket op som nummer 40 i verden - og det har ingen dansk herresinglespiller tidligere præsteret.

Hidtil kunne nu pensionerede Kenneth Carlsen med ro i stemmen kalde sig den højest placerede nogensinde, men nu har Rune altså overgået landsmanden, der tilbage i juni 1993 lå en enkelt uge på 41.-pladsen.

Det er en milepæl for teenageren, mener Michael Mortensen, der er tennisekspert hos Eurosport. 19 år, nummer 40 og tidligere på måneden såmænd også karrierens første pokalløft på ATP-touren. Der er fart på.

- Det er en spiller i en rivende udvikling, og Holger Rune skal nok indfri sit store potentiale. Han er på en mission, som han selv siger, og vil gerne være nummer et i verden. Det er store ord, men som han har udviklet sig de seneste år, er der ikke noget, som står i vejen for, at han før eller siden nok skal komme blandt de ti bedste i verden, siger Michael Mortensen.

I begyndelsen af maj vandt Holger Rune ATP-turneringen BMW Open i Tyskland. Inden da lå danskeren nummer 70 på verdensranglisten, men med de flotte præstationer har pilen kun peget én vej - opad:

Manden, Holger Rune nu har overgået, har også høje tanker om tennistalentet. Efter sejren i Tyskland forudså Kenneth Carlsen, at det bliver 'den første af mange titler'.

- Han bliver en kæmpestjerne, for han har et kæmpestort potentiale, sagde Kenneth Carlsen, tenniskommentator på TV2 Sport.

Nøjagtig samme fornemmelse sidder Michael Mortensen med. Holger Rune er i gang med at slå sit navn fast, og det bemærkes rundt omkring i tennissportens afkroge.

- Holger har allerede fået respekt blandt de bedste spillere i verden, siger tenniseksperten.

Michael Mortensen oplever samtidig, at den fysik, der ellers ofte har spillet Holger Rune et pus, efterhånden er ved at være på plads. Der er kommet mere autoritet i slagene, når danskeren svinger ketcheren.

- Det kommer også til udtryk rent mentalt. Han tør træffe de svære valg i kampen og spille de store point, siger Michael Mortensen.

- Holger Rune træder virkelig ind på den store scene til French Open, hvor han vil sende et tydeligt signal til de andre spillere og tennissporten om, at det ikke kun er på ATP-touren, men også i grandslamsammenhæng, at han kan gøre sig gældende, siger tennisekspert Michael Mortensen om danskerens kommende deltagelse ved French Open. (Foto: Denis Balibouse © Ritzau Scanpix)

'Det er næsten ikke til at forstå'

Aktuelt folder Holger Rune sig ud på gruset ved ATP-turneringen i Lyon, hvor danskeren søndag spillede sig videre til anden runde ved at vinde 7-6 og 7-6 over franske Arthur Rinderknech.

En veltimet mulighed for at finpudse de sidste detaljer, inden det for alvor gælder, når French Open serves i gang senere på ugen. I 2019 vandt Holger Rune juniorudgaven af grandslam-turneringen og her fik han fine ord med på vejen.

- Danmarks 16-årige Holger Vitus Nodskov Rune markerede sig som en potentiel stjerne i fremtiden (...), lød det fra arrangørerne.

Forudsigelsen viste sig at få ben at gå på og med to danskere i nærheden af top-40, Holger Rune og Clara Tauson, står dansk tennis et rigtig godt sted, mener Michael Mortensen.

- For få år siden havde man slet ikke troet på det. Det er næsten ikke til at forstå, at vi har to spillere, som i ekspresfart har taget kæmpe skridt op ad ATP- og WTA-ranglisten. Det er virkelig beundringsværdigt, siger tenniseksperten.

Clara Tauson ligger aktuelt nummer 43 på kvindernes WTA-rangliste. I februar lå hun nummer 33.

Holger Rune spiller næste kamp ved ATP-turneringen i Lyon onsdag klokken 11 mod franskmanden Adrian Mannarino, som ligger nummer 73 på verdensranglisten.