Holger Rune taber stor finale til russisk verdenstreer: 'Forhåbentlig lærer jeg af det'

Daniil Medvedev slog søndag Holger Rune i to sæt i Italian Open-finalen.

Holger Rune tabte søndagens finale efter to tætte sæt mod russiske Daniil Medvedev. (Foto: © Alessandra Tarantino, Associated Press)

Lige ved og næsten.

Det er den følelse, som de fleste tennisglade danskere må sidde med efter Holger Runes finale i ATP Masters 1000-turneringen Italian Open i Rom søndag.

For den 20-årige danske tennisstjerne var med hele vejen igennem, men endte med at tabe på de yderste marginaler til den russiske verdenstreer Daniil Medvedev.

Russeren sejrede efter to tætte sæt, som begge endte 7-5, 7-5.

Dermed kunne Medvedev nappe sin første titel på grus, og det bemærkede Rune da også efter opgøret.

- Først og fremmest tillykke til Daniil med din første sejr på grus. Du spillede virkelig godt, lød det fra Rune efter kampen.

Daniil Medvedev har imponeret stort på hardcourt-underlaget og haft det sværere på gruset. Søndagens triumf var russerens første på det støvede underlag. (Foto: © Guglielmo Mangiapane, Ritzau Scanpix)

Rune har ellers spillet en flot turnering i den italienske hovedstad, og han fik da også sendt en tak til det italienske værtskab.

- Det har været en fantastisk uge her i Rom. Jeg elsker Italien, menneskerne, maden og det hele. Og tak til publikum. I har været fantastiske hele ugen, og jeg glæder mig til at komme tilbage næste år.

Undervejs i turneringen har Holger Rune vist lovende takter ved både at slå verdensetteren Novak Djokovic og norske Casper Ruud, men Daniil Medvedev viste sig for stærk på dagen søndag.

Søndagens finale var Holger Runes tredje på grus i denne sæson, hvor han har deltaget i fire grusturneringer. Derfor kan danskeren, trods søndagens skuffelse, se tilbage på en indtil videre "god grussæson".

- Jeg har været i tre finaler i fire turneringer. Derfor kan jeg ikke brokke mig. Som de fleste efterhånden ved, er jeg meget ivrig efter at vinde titler. Jeg har været tæt på. Forhåbentlig lærer jeg af det, siger Holger Rune til ATP's hjemmeside.

Næste opgave for Holger Rune er grand slam-turneringen i Paris, French Open, som begynder om en uge.

Stabil russer med få fejl

Finalen blev forsinket med halvanden time på grund af regnbyger og vand på gruset, men ventetiden så ud til at være det hele værd, da første sæt blev sat i gang af to velservende finalister.

Både Medvedev og Rune servede de første partier i hus og fulgtes ad til stillingen 6-5, hvor russeren sørgede for kampens første servegennembrud og vandt derfor første sæt med cifrene 7-5.

Meget tydede på, at første sæt skulle afgøres i tiebreak, men Daniil Medvedev brød danskeren og tog første sæt. (Foto: © ALEKSANDRA SZMIGIEL, Ritzau Scanpix)

Holger Rune kom flyvende ud til andet sæt, hvor han brød Medvedevs serv rent og fulgte op med selv at holde serv.

Medvedev svarede dog tilbage kort efter, brød Runes serv og udlignede til 2-2 i partier.

Herefter fulgte to partier, hvor de to duellanter igen skiftedes til at vinde, men så sneg fejlene sig ind i russerens spil. Efter en dobbeltfejl og en overplaceret forhånd kunne Holger Rune bryde rent til stillingen 4-3.

Men Medvedev blev ved med at æde sig tilbage og lagde maksimalt pres på danskeren ved at bringe sig foran 6-5 i sættet.

Medvedev tilspillede sig tre matchbolde og i andet forsøg lykkedes det russeren at hive sejren hjem. En sejr som kom lidt uventet for Medvedev selv, der er kendt for ikke at være vild med det orange underlag.

- Jeg tror altid på mig selv, men på samme tid troede jeg ikke på, at jeg skulle vinde en Masters 1000-turnering på grus.

- Jeg tror aldrig, jeg vil komme til at elske det, men nu er jeg lidt mere vild med gruset, siger Medvedev efter sejren.