Holger Rune var flyvende på gruset, men græsset driller danskeren inden Wimbledon

Forventningerne til Holger Rune på græs skal skrues ned, vurderer tennisekspert.

Holger Rune har endnu til gode at vinde en kamp på græs i denne sæson. (Foto: © Andrew Boyers, Ritzau Scanpix)

Holger Rune har spillet to kampe på græs i denne sæson. Begge er endt med nederlag.

Med tanke på at den fineste græsturnering af dem alle, Wimbledon, starter på mandag, så skal der forbedringer til, og det er hovedpersonen selv godt klar over.

- For at konkurrere på det niveau, jeg ønsker ved Wimbledon, er jeg nødt til at finde det gode græsspil i potentielt fem sæt, så jeg har en masse arbejde foran mig i forhold til at blive klar, skriver Holger Rune på Instagram.

Den danske tennisstjerne har ellers imponeret på gruset i år, hvor han nåede kvartfinalen i grandslam-turneringen French Open. Men skiftet fra det orange, støvede underlag til det grønne græs har ikke været gnidningsfrit.

I Holger Runes første græsduel for godt en uge siden tabte den 19-årige dansker i to sæt til spanske Pablo Carreno-Busta, der er nummer 19 på verdensranglisten.

I dag, tirsdag, var danskeren så i aktion igen. Denne gang ved en opvarmningsturnering inden Wimbledon, som spilles i Eastbourne på den engelske sydkyst.

Her var spillet bedre, men Holger Rune endte alligevel med at tabe til briten Ryan Peniston, verdensranglistens nummer 147, efter tre sæt med cifrene 6-4, 6-7, 1-6.

Venstrehåndede Ryan Peniston kæmpede sig tilbage efter at have tabt første sæt til Holger Rune. (Foto: © Andrew Boyers, Ritzau Scanpix)

- I sidste uge var det kun nogle få dueller, der lignede græstennins. I denne uge var næsten to sæt græstennis. Klart en forbedring, skriver Holger Rune.

Alligevel erkender den danske teenager, at der er meget arbejde i vente, hvis han skal stå skarpt til grandslam-turneringen i London.

Det kræver blandt andet, at han lærer noget af sin banemand fra tirsdagens opgør, der har en mere naturlig tilgang til spillet på græs.

- Held og lykke til Ryan i Eastbourne. Nu er jeg nødt til at få græsset ind i blodet som en rigtig englænder, skriver Holger Rune på Instagram.

Gode lærepenge. Lavere forventninger

Trods de seneste nederlag er Holger Rune for første gang seedet ved en grandslam-turnering, når Wimbledon åbner dørene op for hovedturneringen mandag.

Øverst på seedningslisten ved Wimbledon finder man Novak Djokovic på herresiden, mens den polske verdensetter Iga Swiatek er førsteseedet hos kvinderne.

Danskeren, der rangerer som nummer 29 i verden, er 25.-seedet ved Wimbledon. Men det er ikke noget, man skal lægge så meget i, forklarer ekspertkommentator for TV 2 Sport Peter Bastiansen.

- Det er bare et tal. Han hører ikke til blandt favoritterne, og jeg tror, han skal være glad for måske at vinde en kamp eller to. Det er i det leje, siger tenniseksperten.

Holger Rune takkede pænt for kampen mod Ryan Peniston tirsdag eftermiddag. (Foto: © Andrew Boyers, Ritzau Scanpix)

For ifølge Peter Bastiansen, der selv spillede professionelt, skal Holger Rune investere meget mere tid og flere kræfter på grønsværen, hvis han skal blive en god græsspiller. Det kommer ikke over natten.

- Sidst Holger spillede på græs var i hans juniortid, så det kommer ikke bag på mig, at han ikke har gjort det bedre, og jeg tror, at vi skal sætte forventningerne lidt ned til ham på græsset.

For på det grønne underlag er tempoet et andet end på for eksempel grus, hvor Holger Rune har imponeret de seneste måneder.

- Det er langt mindre rytmisk på græs, og er der noget Holger godt kan lide, så er det at have rytme i sit spil og mange lange dueller. Det ser man ikke så meget på græs, for der går det simpelthen for stærkt, siger Peter Bastiansen.

Når der fredag bliver trukket lod til Wimbledon, er der en risiko for, at Holger Rune ender med at møde en dygtig græsspiller. Og så kan det være slut, vurderer Peter Bastiansen.

Derfor forventer tenniseksperten heller ikke, at Holger Rune selv har sat næsen op efter det helt store ved Wimbledon.

- Jeg tror, at han er med for at lære at spille på græs.

- Det er i sig selv en god læring at være med til de store grandslam-turneringer, og så handler det om at blive klar til at spille US Open på et underlag, hvor han har klart større chance for at nå langt, siger Peter Bastiansen og henviser til hardcourt-underlaget.