Holger Runes hjerte galoperede med 400 kilometer i timen: 'Mor, jeg skal møde Djokovic'

Den danske tenniskomet Holger Rune skal i første runde af US Open møde verdensetteren Novak Djokovic.

Den danske tenniskomet Holger Rune har aldrig været bedre.

I hvert fald ikke, hvis man tager et kig på verdensranglisten, hvor han for en uge siden igen tog et stort skridt mod det forjættede land, top-100.

To challengersejre på en enkelt uge i august blev belønnet med en placering som nummer 145 i verden. Den højeste placering for Holger Rune nogensinde.

Glæden blev dog ikke mindre senere i sidste uge, da den 18-årige dansker kvalificerede sig til sin første Grand Slam-turnering, US Open.

Og nå ja, så indleder han turneringen med at møde verdensetteren, Novak Djokovic, i første runde. Serberen har pånær sin OL-skuffelse haft et næsten perfekt 2021, hvor han har gjort rent bord ved de tre Grand Slam-turneringer Australian Open, Wimbledon og French Open.

Ellers suveræne Novak Djokovic tabte bronzekampen ved OL til Pablo Carreno Busta, der inden US Open er nummer 12 i verden. (Foto: Mike Segar © Ritzau Scanpix)

Holger Rune er den første spiller, der står i vejen for, at Djokovic kan blive den første mandlige singlespiller til at vinde alle fire Grand Slam-turneringer i samme sæson, siden australieren Rod Laver gjorde det for anden gang i 1969. Triumfen kaldes i tennis for Grand Slam.

Derfor var det også med et særdeles aktivt hjerte, at den unge tennisspiller på sit hotelværelse i New York overværede lodtrækningen til første runde.

Det fortæller Holger Runes mor og manager, Aneke Rune, til P1 forud for sønnens første Grand Slam-kamp i karrieren.

- Det er helt bestemt den største kamp. Jeg var ude på altanen, da han så lodtrækningen, og så sagde han: ’mor, kom lige’.

- Jeg kommer ind til ham, og han siger: ’prøv at mærke mit hjerte’. Er det noget fysisk, tænkte jeg. Det hjerte galoperede med 400 kilometer i timen, og så siger han: 'mor, jeg skal møde Djokovic’.

Det er unægteligt en milepæl i Holger Runes karriere, og noget, der 'er lige til at få gåsehud af', hvis man spørger den stolte mor.

Du kan høre hele interviewet med Aneke Rune fra P1 Morgen i lydklippet herunder:

0:00

Men det er forhåbentligt heller ikke sidste gang, at Holger Rune skal gøre sin mor stolt på tennisbanen. Målet er nemlig i første omgang en plads i top-100 og dernæst en plads i verdenstoppen.

Intet mindre.

- Holger drømmer hele vejen. Han er verdensetter. Med Holgers viljestyrke og arbejdsindstilling, så er jeg ikke et øjeblik i tvivl om, at det er det, han opnår, siger Aneke Rune.

- Vi skal nok komme med vores danske Björn Borg. Svenskerne kan vente sig.

Holger Rune startede sæsonen med en placering som nummer 474. (Foto: ALESSIO TARPINI © Zuma/Ritzau Scanpix)

Djokovic er topmotiveret

I første omgang er det dog en helt bestemt serber, der kan vente sig. En topmotiveret serber, der ikke har spillet en kamp af betydning siden den skuffende OL-turnering i Tokyo for en måned siden.

Og det er en topmotiveret Novak Djokovic, der benhårdt går efter den ultimative triumf i tennissporten.

Da han på fredagens pressemøde forud for US Open blev spurgt, om det ville være det største i karrieren at udføre en Grand Slam, var han ikke i tvivl om svaret.

- Det er et nemt spørgsmål. Det ville være det største i min karriere. Jeg er selvfølgelig klar over, hvor stor en mulighed der ligger foran mig her i New York, hvor jeg historisk har spillet rigtig godt.

- Jeg kan ikke vente. Jeg er meget motiveret, sagde han.

Du kan høre interviewet med Novak Djokovic i videoen herunder:

Om verdensetteren så manglede lidt motivation, ville det stadig være en svær, næsten umulig opgave for det danske tennishåb at spille sig videre til anden runde af US Open.

Men erfaringen fra specielt de seneste år skal medvirke til, at danskeren også mod verdensstjerner som Novak Djokovic kan sikre sejre.

- Erfaring er nøgleordet i det her. Han har fået rigtig mange tæsk i de der forfærdelige future-kampe (niveauet under ATP-touren, red.) mod alle mulige middelmådige seniorspillere, som alligevel lykkedes med at vinde kampene. Han har været rasende, siger Aneke Rune.

- Han har skullet kæmpe videre, men han blev bedre hele tiden, og han er jo stædig som ind i helvede. Han accepterer ikke et nederlag, og han går tilbage på træningsbanen for at arbejde. Alt det her er en konsekvens af erfaring og arbejde - ikke bare et trylleslag.

Og det skal han bruge, når han natten til onsdag spiller sin hidtil største kamp i karrieren.

- Det, der er kunsten, er, at han også mod Djokovis tænker, at han kan spille med ham. Ikke slå igennem ham eller imponere, men han skal spille med ham.

Om det lykkedes Holger Rune at levere en overraskelse mod verdensetteren, kan du se på Discovery+ klokken 01.00 natten til onsdag dansk tid.

Allerede i aften kan du se Clara Tausons første kamp ved US Open, når hun klokken 19.00 møder nummer 92 i verden, franske Clara Burel.

FacebookTwitter