'Jeg var nødt til at spille mit bedste tennis'

Holger Rune leverede lørdag et flot comeback i semifinalen ved ATP 1000-turneringen Italian Open.

Han tabte første sæt og havde også problemer i begyndelsen af andet sæt.

Alligevel fik Holger Rune vendt lørdagens semifinale i ATP 1000-turneringen Italian Open fuldstændig på hovedet.

I andet sæt af opgøret mod norske Casper Ruud fik den 20-årige danske tennisstjerne vendt skuden og endte siden også med at vinde kampen 6-7, 6-4 og 6-2 i tre sæt.

Et imponerende comeback, og hovedpersonen selv er da også stolt over, at han holdt hovedet koldt, kom tilbage og sikrede finalepladsen.

- Jeg havde ikke noget at tabe i andet sæt, så jeg sagde til mig selv, at jeg skulle spille frit og nyde det, da jeg troede, det ville være mit sidste sæt her.

- Det gjorde jeg, og det var afgørende for comebacket, siger Holger Rune i sit vinderinterview.

Efter at have vundet andet sæt havde Holger Rune i tredje sæt spilovertaget mod sin norske modstander.

Casper Ruud, derimod, havde svært ved at få tingene til at hænge sammen, og det skyldes, at danskeren fik hævet sit niveau markant.

- Jeg spillede noget af mit bedste tennis i de to seneste kampe mod Novak og Casper. Det er to hårde modstandere, så jeg var nødt til at spille mit bedste tennis, og i dag gjorde jeg det faktisk ikke før til slut, og det var derfor, jeg vendte kampen, siger Rune.

'Der skal nok være kræfter til i morgen'

At komme tilbage efter først at have tabt første sæt, og dernæst også være bagud 2-4 i andet sæt er ganske imponerende, mener tenniskommentator hos Discovery Michael Mortensen.

Det undrer ham dog ikke, at den 20-årige dansker fik vendt kampen på hovedet.

- Han har virkemidlerne og redskaberne til at komme tilbage, når det ser mest sort ud.

- Vi kender jo Holger, når han først får momentum over på sin side, er han virkelig god til at fastholde det meget høje niveau, han spillede på. Og så fik han også tilskuerne over på hans side, og det gav ham ekstra energi, siger Michael Mortensen.

Det høje niveau holdt Holger Rune i dén grad i tredje sæt, hvor han sendte sin modstander på den ene efter den anden løbetur.

Og tenniskommentatoren er da også enig med Holger Rune i, at vi her så noget af det bedste tennis fra unge dansker.

- Han har det der flair for det spektakulære tennis. Når han spiller godt, og er fuldstændig inde i zonen, spiller han bare instinktivt og er meget klinisk. Man kan godt få en ud-af-kroppen-fornemmelse over det, siger Michael Mortensen.

Holger Rune skal i finalen møde vinderen af opgøret mellem Daniil Medvedev og Stefanos Tsitsipas.

Og selvom dagens opgør med garanti har været udmarvende, skal Holger Rune nok få hvilet stængerne, så han er klar til morgendagens finale.

- Der er 100 procent kræfter til i morgen. Det bliver svært uanset, hvem jeg skal møde, siger Holger Rune til TV 2 umiddelbart efter semifinalen.

Søndagens finale spilles klokken 16, og du kan følge med på dr.dk, i app'en DR Nyheder eller på TV 2 Sport X.