Holger Runes vanvittige 2022: 'Jeg får stadig lidt gåsehud'

Holger Rune har spillet sig helt til top i tennisverdenen på kun et år, og i weekenden spiller han en sjælden turnering på dansk jord.

Holger Rune har haft et vanvittigt 2022. DR Sportens podcast Tyvstart sætter fokus på danskeren inden weekendens Davis Cup-stævne i Hillerød. (Foto: © Julien de Rosa, Ritzau Scanpix)

Hvis man spoler tiden et år tilbage, ville de fleste sportsinteresserede nok trække lidt på skuldrene af navnet Holger Rune.

Men tolv måneder senere er den danske tennisdarling på alles læber inden weekendens Davis Cup-stævne i Hillerød.

Nummer ni på verdensranglisten, tre ATP-titler, og en kvartfinaleplads ved French Open – samt en præmie, han endnu ikke kan køre i. Jo, det har været et helt utroligt år for den 19-årige dansker.

Til DR Sportens podcast Tyvstart sætter danskeren ord på sit vilde 2022.

- Det har været rigtig godt. Jeg er gået fra at være nummer 103 til nummer 9 i verden, så det er gået op ad.

- Men mest af alt er det kommet af benhårdt arbejde, fokus hver dag og prøve på at udvikle de ting, der skal blive bedre. Dyrke ens våben. Det har jeg gjort dag ud og dag ind, og det er derfor jeg står her i dag, siger han i DR Sportens podcast Tyvstart.

Du kan høre meget mere om Holger Rune i fredagens Tyvstart.

Det hele startede i München

I ATP-turneringen i München i begyndelsen af 2022 så man de første tegn på den bølge af succes, der snart ville sende danskeren til verdenstoppen. Her vandt Holger Rune sin første ATP-titel, og undervejs besejrede han verdens daværende nummer tre, Alexander Zverev.

Det var med til at understrege for danskeren, at han havde talentet til at være med helt i top, siger Holger Rune til Tyvstart.

- Det var helt vanvittigt. Første titel betyder noget specielt, siger den 19-årige dansker i podcasten.

- Det var på grund af den kamp, at jeg kunne komme i kvartfinalen i French Open. Uden den kamp, og uden troen på, at jeg kunne slå nummer tre i verden, havde jeg ikke kunnet slå Tsitsipas i fjerde runde i French Open.

  • I München tog Rune sin første ATP titel og en ny bil med hjem. På vejen slog han verdens nummer tre, Alexander Zverev. (Foto: © Sven Hoppe, Sven Hoppe/picture-alliance/dpa/AP Images)
  • I fjerde runde af French Open slog Holger Rune Stefanos Tsitsipas og spillede sig i kvartfinalen, der dog blev endestationen for danskeren. (Foto: © CHRISTOPHE ARCHAMBAULT, Ritzau Scanpix)
  • I Stockholm var der endnu engang et lille minde til Holger Runes kaminhylde, og endnu engang gik det udover Stefanos Tsitsipas. (Foto: © Jonathan Nackstrand, Ritzau Scanpix)
  • Holger Rune vandt både sin største sejr til dato, samt denne flotte sag, da han vandt finalen i Paris Masters. (Foto: © CHRISTOPHE ARCHAMBAULT, Ritzau Scanpix)
  • Det var ingen anden en Novak Djokovic den 19-årige dansker stod overfor i finalen i Paris. (Foto: © Christophe Petit Tesson, Ritzau Scanpix)
1 / 5

Kvartfinalen i French Open er danskerens bedste placering i en grandslam, men sidste års helt store højdepunkt var ATP-turneringen i Paris, hvor Holger Rune var lige ved at ryge ud i sin første kamp mod Stan Wawrinka. Alligevel endte han i finalen, hvor han stod overfor et af sine store idoler, nemlig den 22-dobbelte grandslam-vinder Novak Djokovic. Og vandt.

- Fuldstændig vanvittig uge. Jeg startede med at være nede to matchbolde, og endte med at vinde turneringen.

På vejen dertil slog Holger Rune sine initialer fast i tennistoppen med syvtommersøm, da han slog ikke mindre end fem spillere fra verdensranglistens top-10 på sin vej til titlen.

- Det var den perfekte uge. Jeg får stadig lidt gåsehud, når jeg tænker på den turnering, siger han til DR Sporten.

- Til sidst handlede det ikke så meget om spillet, men om hvor kold jeg kunne være på de vigtige tidspunkter. Det viste jeg, at jeg kan.

Holger Rune spiller i weekenden Davis Cup-stævne i Hillerød. (Foto: © Nikolai Linares, Ritzau Scanpix)

En mere kølig Rune

Netop den kølighed og rolighed, er noget den temperamentsfulde dansker har tilføjet sit spil. Han har ellers tidligere mødt kritik for sine udbrud på banen.

- Hvis man lader nerverne tage over, når man spiller aggressivt, kan man ikke slå de slag, man gerne vil. På de vigtige tidspunkter er det vigtigt, at man kan spille sin bedste tennis, og det kan man kun, hvis man er afslappet. Så jeg har prøvet at være så afslappet som muligt.

Om det bliver en afslappet Holger Rune, man får at se i Hillerød til Davis Cup-kampene mod Indien vil vise sig, men en ting er sikkert. Det er ikke kun de danske fans, der glæder sig til at Danmarks største tennisnavn sender bolden afsted på dansk jord.

- Det er så fedt. Det er længe siden, jeg har spillet i Danmark.

- Det er jo ikke så tit, det sker, så jeg tager selvfølgelig chancen, når det opstår. Jeg elsker at spille i Danmark. Jeg glæder mig sindssygt at spille foran et fuldt hus i Hillerød.

Og favoritværdigheden? Den har Holger Rune allerede vænnet sig til.

- Der kommer selvfølgelig flere forventninger til mig nu, når jeg ikke er helt ny længere, men jeg føler, jeg er vant til at spille med det pres. Jeg kan håndtere det.