Hvor er Djokovic?! Amerikanske politikere presser Joe Biden til at give tennisstjernen særlig adgang

Novak Djokovic er ikke til stede ved Indian Wells, og nu vil guvernør sikre sig, at det samme ikke bliver tilfældet ved Miami Open.

Novak Djokovic har fortsat ikke opnået tilladelse til at rejse ind i USA. (Foto: © KARIM sahib, Ritzau Scanpix)

Verdens bedste tennisspillere plejer som regel at være til stede, når de største turneringer skal afholdes. Det giver næsten sig selv.

Men da den prestigefulde amerikanske turnering Indian Wells onsdag aften blev skudt i gang, var det uden en af tennissportens mest funklende stjerner.

Det til trods for, at den 35-årige serber ellers havde håbet på at deltage.

Novak Djokovic kan nemlig - selvom han har ansøgt om særlig tilladelse - fortsat ikke få lov til at rejse ind i USA, da han ikke er vaccineret mod coronavirus, og han kan derfor ikke deltage i turneringen.

Indian Wells er dog ikke den eneste amerikanske turnering, den serbiske tennisstjerne ser ud til at misse på grund af indrejseforbuddet.

Få dage efter Indian Wells' afslutning begynder Miami Open, endnu en stor turnering i USA, og heller ikke her kan serberen være med, medmindre den amerikanske regering tildeler ham en særlig indrejsetilladelse.

Netop sådan en håber Floridas guvernør, Ron DeSantis, at Novak Djokovic får. Han opfordrer derfor præsident Joe Biden til at lempe reglerne og lade serberen rejse ind i USA.

- Jeg opfordrer jer til at genoverveje. Det er på tide at lægge pandemi-politik til side og give det amerikanske folk, hvad de vil have - lad ham spille, skriver Ron DeSantis tirsdag i et åbent brev til Biden.

Novak Djokovic har vundet Miami Open hele seks gange. Senest vandt han turneringen i 2016. (Foto: © Andrew Patron, Associated Press)

Guvernøren kalder det både "uretfærdigt, uvidenskabeligt og uacceptabelt", at serberen ikke har fået tilladelse til at rejse ind i USA.

Samtidig mener han, at det amerikanske folk fortjener igen at overvære en af tennissportens største stjerner folde sig ud på amerikansk jord.

- Det eneste, der afholder hr. Djokovic fra at deltage i denne turnering, er din (Joe Bidens, red.) administrations fortsatte håndhævelse af et misforstået, uvidenskabeligt og forældet Covid-19-vaccinationskrav for udenlandske gæster, skriver Ron DeSantis.

Miami Open-arrangører bakker op

Det er langt fra første gang, at serberens beslutning om ikke at blive vaccineret skaber problemer for ham. Sidste år rejste han ind i Australien for at deltage i Australian Open, men siden blev han smidt ud af landet, inden turneringen gik i gang.

Efterfølgende gik han også glip af sidste års udgaver af Indian Wells og Miami Open, før han til sidst også måtte opgive at spille grand slam-turneringen US Open.

Sidstnævnte to turneringer skal han ifølge Floridas senatorer, Rick Scott og Marco Rubio, dog helst ikke misse i år, og de lægger derfor også pres på, for at serberen lukkes ind i landet igen.

- Manglen på folkesundhedsrisiko sammen med den klare fordel ved hans deltagelse i en begivenhed, der vil være en vigtig drivkraft for vores lokale økonomier, bør gøre beslutningen for jer, skriver de to senatorer i et fælles brev til Joe Bidens administration.

Også arrangørerne af Miami Open håber, at Joe Biden lemper på indrejsereglerne, så den 35-årige verdensetter atter kan deltage i en amerikansk turnering.

- Novak Djokovic er en af de største tennisspillere gennem tiderne og seksdobbelt mester i Miami Open. Vi håber, at han får lov til at komme ind i landet, så de lokale har mulighed for at se ham konkurrere igen, skriver Miami Open på Twitter.

Mens Indian Wells gik i gang onsdag aften, begynder Miami Open først den 19. marts.