I dag debuterer Tauson på Wimbledons ikoniske græs: 'Hun kan blive en rigtig god græsspiller'

Den 18-årige dansker skal møde dette års French Open-vinder, Barbora Krejčíková, i første runde af Wimbledon.

Dette års udgave af Wimbledon er Clara Tausons kun anden turnering på græs i seniorkarrieren. (Foto: GONZALO FUENTES © Ritzau Scanpix)

Når Clara Tauson i dag gør sin entré på det glorværdige, grønne græs i Wimbledon, er det første gang, at hun betræder det hurtige underlag i en Grand Slam.

I sin stadig unge karriere som senior har hun indtil videre imponeret på grus og hard court-underlag. Men nu er turen kommet til det ikoniske græs.

Og vi kan godt glæde os til, at det danske talent træder ind på græsset, vurderer Michael Mortensen, tidligere tennisspiller og nuværende tennisekspert hos Eurosport.

For Clara Tausons spillestil passer godt til græsset, som er tennissportens hurtigste underlag.

- Hun har et spil, som passer ganske udmærket på græs, siger Michael Mortensen til DR Sporten.

- Hun har de spillemæssige kvaliteter, der på sigt kan gøre, at hun kan blive en rigtig god græsspiller. Hun er offensiv, og hun kommer gerne frem til nettet, som hun er god til at dække.

Clara Tauson stillede tidligere på måneden op i en græsturnering i Tyskland, men blev allerede slået ud i første runde. (Foto: GONZALO FUENTES © Ritzau Scanpix)

Skal håbe på en 'lidt mæt, træt og drænet' modstander

Tausons optakt har dog ikke været helt optimal frem mod den berømte, britiske turnering.

I sidste uge stillede hun op i en græsturnering i Tyskland, men blev slået ud allerede i første runde. Det står i skarp kontrast til hendes modstander, Barbora Krejčíková, som spillemæssigt har toppet op mod Wimbledon, hvor hun vandt to turneringer i Strasbourg og senere Grand Slam-turneringen French Open i Paris.

Men det kan faktisk vise sig, at være en fordel for Clara Tauson, at modstanderens karriere peaker lige inden deres møde ved Wimbledon, forklarer Michael Mortensen, der selv var træner for kinesiske Li Na, da hun vandt French Open i 2011 og efterfølgende røg tidligt ud af Wimbledon.

- Når en spiller har vundet en Grand Slam-turnering, så sker der noget rent mentalt. Man bliver lidt mæt, lidt træt, og man er drænet oven på den store præstation, man har lavet, som gør, at man måske ikke er helt optimalt forberedt.

Med mere presse og større forventninger til den nykårede Grand Slam-vinder Krejčíková kan der følge en slagside. Netop derfor kan det være en fordel Tauson at møde Krejčíková i første runde af turneringen, mener Michael Mortensen.

- Der er nogle ubekendte, som kan komme til at præge Krejčíková, så hun måske ikke har 100 procent fokus. Så den første kamp for Krejčíková er der, hvor hun er sårbar, og det er der, hvor Clara virkelig har en chance for at besejre den forsvarende French Open-mester.

Tidligere på måneden vandt tjekkiske Barbora Krejcikova Grand Slam-turneringen French Open. (Foto: SARAH MEYSSONNIER © Ritzau Scanpix)

Serven bliver et afgørende våben

Tjekkiske Barbora Krejčíková er dog stadig storfavorit ifølge Michael Mortensen.

Og hvis Clara Tauson skal have en chance, skal serven sidde lige i skabet.

- Hendes serv, som er en af hendes spidskompetencer, kommer til at være et afgørende våben mod Krejčíková, siger Michael Mortensen.

Clara Tauson ligger i øjeblikket nummer 93 på verdensranglisten, mens modstanderen Barbora Krejčíková er nummer 17, inden Wimbledon skydes i gang.

FacebookTwitter