I nat møder Holger Rune en stjerne, men danskeren er bedre end ham, siger ekspert

Holger Rune møder Andrey Rublev i fjerde runde af Australian Open.

Vinder Holger Rune opgøret i fjerde runde skal han enten møde verdens nummer 24, Alex De Minaur, eller Novak Djokovic i kvartfinalen. (Foto: © PAUL CROCK, Ritzau Scanpix)

Du kan godt finde popcornene frem.

For i nat bliver skal der spilles en tenniskamp i Melbourne, som sagtens kan gå hen og blive en blockbuster værdig.

Danske Holger Rune møder verdens nemmer seks, Andrey Rublev, i fjerde runde ved Australian Open.

Opgøret bliver spillet Rod Laver Arena, der med 15.000 plastiksæder er det største tennisstadion, som bruges under den australske grand slam.

Og kampen kommer sandsynligvis til at få en fantastisk spændingskurve, vurderer den tidligere topspiller Kenneth Carlsen, der for 30 år siden også nåede frem til fjerde runde ved samme turnering.

- Der er ingen tvivl om, at Rublev er en verdensklassespiller, der slår meget hårdt. Han slår med begge sider af ketsjeren, men han bruger særligt forhånden, og så server han godt.

- Men jeg synes, Holger Rune er en mere komplet spiller. Han server bedre, han har en bedre andenserv, han kan spille hurtigere, og han returnerer bedre - specielt på andenserverne. Det kan blive nøglen, hvis han får sat pres på, når Rublev skal lave andenserv, siger Kenneth Carlsen og tilføjer:

- Derfor har jeg faktisk en rigtig god mavefornemmelse. Hvis Holger Rune spiller op til sit allerbedste, så er han bedre end russeren. Men spiller han ikke op til sit allerbedste, så taber han.

Holger Rune er den første danske herresingle-spiller siden 1993, der er nået frem til fjerde runde ved Australian Open. (Foto: © Carl Recine, Ritzau Scanpix)

Alle slagene fra tennislærebogen skal derfor slås med kvalitet, hvis det skal ende i succes, lyder vurderingen.

Noget, som Holger Rune har været fremragende til at gøre under de tre første kampe i Melbourne, siger Kenneth Carlsen.

- Han har selvtillid. Han er helt klar over, hvilken plan han arbejder efter på hard court, han har fået spillet over på sine præmisser, og han har set meget skarp ud.

Føler sig aldrig som underdog

Indtil videre har Holger Rune endnu til gode at afgive et sæt i Australien. Også selvom han faldt og slog sig i sejren over franske Ugo Humbert i tredje runde.

Det gjorde en smule ondt i anklen og håndleddet blev lidt ømt, men Holger Rune rejste sig og tog det sidste sæt.

Efterfølgende slog han fast, at alt var fint, og at selvtilliden i øjeblikket er så stor, at han tror på, at alt kan lade sig gøre - også mod Rublev.

- Helt ærligt så føler jeg mig aldrig som en underdog indeni, fordi jeg har så høje ambitioner, hver eneste gang jeg spiller, sagde han efter sejren mod franskmanden.

Holger Rune har mødt Andrey Rublev en gang tidligere i karrieren. Dengang vandt danskeren ved Paris Masters sidste år. En turnering, som Holger Rune senere vandt.

Derfor ved Andrey Rublev også ganske udmærket, hvad der venter ham natten til mandag dansk tid.

- Han er en ung knægt, og han har supermeget talent. Han har ikke haft så meget at tabe indtil nu, fordi han har været underdog i de fleste kampe.

- Men omvendt vil jeg også sige, at jeg ikke har så meget at tabe, fordi han slog mig senest. Derfor kommer der også til at være pres på hans skuldre, og så vi må se, hvordan det ender, siger Rublev med et smil.

Kampen mellem Holger Rune og Andrey Rublev er programsat til tidligst at begynde klokken 4.30 dansk tid.

Forinden spilles to opgør i damesingle, og kamptidspunktet kan derfor ende med at blive senere.

Du kan følge opgøret direkte i tekst på DR.dk.