Ingen danske tennis-dikkedarer: Double sikrer samlet Davis Cup-sejr

Frederik Løchte Nielsen og Søren Hess-Olesen gjorde kort proces og sikrede Davis Cup-sejr over Puerto Rico.

Frederik Løchte Nielsen var med til at sikre en samlet dansk sejr over Puerto Rico i Davis Cup. (Arkivfoto) (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Det blev som ventet til en dansk sejr, da Frederik Løchte Nielsen og Søren Hess-Olesen mødte Ignacio Garcia og Quinton Vega fra Puerto Rico i landsholdsturneringen Davis Cup.

I Holbæk sejrede danskerne overlegent i to sæt med cifrene 6-1, 6-2 og sikrede dermed en samlet sejr over Puerto Rico i World Group II, det tredjehøjeste niveau.

Se højdepunkter fra doublen i videoen.

Resultatet betyder, at Danmark forbliver i World Group II. Næste gang, de danske tennisherrer skal i aktion, er i september.

Fundamentet til den danske sejr blev allerede lagt i går, da Mikael Torpegaard og Holger Rune sørgede for en 2-0-føring i kampe med sejre i hver deres singlekamp.

Holger Rune var fredag med til at sikre et godt udgangspunkt før lørdagens afgørende Davis Cup-kampe mod Puerto Rico. Foto: Morten Olsen/Dansk Tennis Forbund

Der var ikke meget spænding i dagens double. Løchte Nielse og Hess-Olesen kom på 4-0, inden puertoricanerne fik sat et parti på tavlen. Det blev første sæts eneste for deres vedkommende.

Tendensen
fortsatte i andet sæt. Danskerne kom foran 5-0 og fjernede enhver tvivl om udfaldet, hvorefter Garcia og Vega med to point i træk
udskød
den danske jubel.

Den kunne bryde ud, da danskerne med deres tredje matchbold lukkede kampen.

Selv om kampen var afgjort med den danske doublesejr, blev de sidste to singlekampe afviklet. Og også her sluttede det med dansk succes.

Først vandt Frederik Løchte Nielsen med 7-6, 6-2 over Ignacio Garcia, og derefter sørgede Holger Rune for, at Danmark gjorde rent bord.

Se højdepunkter fra Frederik Løchte Nielsens sejr i videoen

Det 16-årige stortalent besejrede Quinton Vega i to sæt med cifrene 6-1 og 7-6. Dermed vandt Danmark kampen med 5-0.

Se højdepunkter fra Holger Runes sejr i videoen

/ritzau/

Facebook
Twitter