Kæmpe comeback-sejr viser, at Rune har tæmmet sin vrede: ’Han har fået sine dæmoner under kontrol’

Holger Rune vandt søndag karrierens største sejr, da han slog Novak Djokovic i finalen ved Paris Masters.

Holger Rune hopper med sejren i Paris op som nummer ti i verden. (Foto: © CHRISTOPHE ARCHAMBAULT, Ritzau Scanpix)

Da den serbiske verdensstjerne Novak Djokovic tørrede sveden af panden efter første sæt af dagens finale i Paris Masters mod Holger Rune, lignede det cruise kontrol for serberen.

Djovovic nappede sættet 6-3, og manglede dermed kun et sæt, for at vinde titlen.

Men Holger Rune ville det anderledes. Den danske tennisstjerne vendte kampen på hovedet og kunne i sidste ende løfte trofæet og lade sig hylde.

Den største sejr i danskerens karrieren. Uden tvivl, lyder det fra tennisekspert hos Discovery og tidligere tennistræner Michael Mortensen.

- Det her resultat er skelsættende for ham, og det er kæmpestort. Man mangler jo nærmest ord for det. Det er jo det største en dansk herrespiller har præsteret siden Kurt Nielsen var i Wimbledon-finalen i 1955.

Holger Rune havde svært ved at forstå, at han søndag hentede karrierens største sejr. (Foto: © Julien de Rosa, Ritzau Scanpix)

Men det er ikke bare sejren, som imponerer Michael Mortensen. Det er også måden, den kom i hus på.

For efter at være nede med et sæt, kunne Holger Runes temperament og indre vrede sagtens have voldt danskeren problemer, men det gjorde de ikke.

- De dæmoner, vi før har set Holger Rune bakse med, var jo helt under kontrol. Alene den ro han udviser i det sidste serveparti, hvor han flere gange er nede med break-bolde, er jo helt vildt. Han spiller med en beslutsomhed og autoritet, som er beundringsværdig, siger Michael Mortensen.

Resultatet bekræfter også Michael Mortensen i, at Holger Rune ikke længere er en stjerne i svøb, men en spiller, som allerede er i verdenstoppen.

Sejren i Paris sender da også Rune op som nummer ti i verden, og der når man ikke op, hvis man ikke formår at tøjle sit temperament til sin fordel, lyder det fra Michael Mortensen.

- Han har jo lært, at når han møder spillere på allerhøjeste niveauer, er der perioder af kampene, hvor modstanderen udspiller en.

- Men når kampene er inde i de perioder, er han blevet godt til ikke at lade sig gå på af det. Men takle det, og komme frem til løsninger, som gør, at han stille og roligt kommer tilbage i kampene. Præcis som han gjorde i dagens finale.

Og det er ikke bare indenfor de danske grænser, at Holger Runes resultat skaber opmærksomhed. For når en dansker slår Novak Djokovic i en ATP 1000-finale, så lyser Michael Mortensens telefon ekstra meget op.

- At Holger Rune slår Djokovic i en stor finale, er et resultat, som giver genklang i hele tennisverdenen.

- Der er mange af mine tidligere udenlandske kollegaer, som har skrevet og spurgt; Ham der Holger Rune, er han virkelig så god? Og ja, det er han. Lige nu kan han slå alle i verden, siger Michael Mortensen.