Kærlighed og knas med knæet: 2019 kan blive Wozniackis sidste sæson

Den danske tennisstjerne skal følge op på et flot 2018, og hun kommer med en ny spillestil næste år, vurderer ekspert.

Caroline Wozniacki med sin forlovede David Lee. En stor støtte i hendes karriere. (Foto: Edgar Su © Scanpix)

Caroline Wozniacki er en af Danmarks største sportsstjerner. Det kan alle blive enige om. På den internationale scene er hun måske endda, Danmarks største sportsnavn. Derfor er der også store forventninger til tennisstjernen forud for 2019, der bliver hendes 15. sæson som professionel.

På de 15 år har danskeren vundet hele 30 WTA-titler, og i 2018 lykkedes det endelige for Wozniacki at sejre i en grandslam-turnering, da hun vandt Australian Open. Den bedrift kommer til at danne ramme for det nye år, vurderer Eurosports tennisekspert Michael Mortensen, der tidligere har været Wozniackis træner.

- Caroline kommer til at fokusere på de helt store turneringer i 2019. Hun vil ikke vælge nogle små turneringer bare for at vinde. Der bliver fokus på grandslams og turneringer med mange point at hente, siger Michael Mortensen.

- Det betyder ikke noget for hende at vinde en mindre kategori på WTA-touren. Hun har vundet de titler, hun skal, og har ikke noget at bevise. Motivationen for hende er at vinde en grandslam-turnering mere.

Knas med knæet

Det forgangne tennisår var dog ikke lutter lagkage for Caroline Wozniacki. Fynboen med de polske rødder stod frem og fortalte, at hun i længere tid har været plaget af gigt lige under det ene knæ. Det har givet hende problemer fysisk, men med årene har hun lært at leve med smerten.

Gigtlidelsen kommer dog til at have stor betydning for den danske stjerne, vurderer Michael Mortensen. Både hvad angår mængden af turneringer, hun deltager i, samt den spillestil hun lægger for dagen.

- Hun kommer ikke til at spille så mange turneringer som tidligere, og vi kommer også til at se en Caroline, der måske er lidt mere udspekuleret i sit spil og ikke involverer sig i ekstremt lange slagudvekslinger. Hun bliver noget mere offensiv og netsøgende i sit spil, siger Michael Mortensen.

- Hun har de seneste år haft fokus på transformationen fra baglinje til net. Hun kommer mere frem og arbejder længere inde i banen. Vi kommer til at se endnu mere af det fra Caroline i 2019.Det er hun nødt til for at undgå de voldsomt lange kampe, hun har haft tilbøjelighed til at rode sig ud i.

Lee hvad der skulle til

De seneste år er det ikke kun far Piotr Wozniacki, der som træner har fulgt Caroline Wozniacki til turneringer rundt i verden. Wozniacki har forlovet sig med amerikaneren David Lee, der har en fortid som professionel i verdens bedste basketliga, NBA.

Forholdet til Lee og sparringen med en mand, der kender til livet og udfordringerne som professionel atlet, er blevet en hjørnesten i Wozniackis liv. Hans støtte, gode råd og hengivenhed kan blive guld værd for Wozniacki, vurderer Michael Mortensen.

Caroline Wozniacki og David Lee blev forlovet i 2017. Her ses de med Australien Open-trofæet. (Foto: handout © Scanpix)

- Han er der for hende i døgnets 24 timer. Når man elsker hinanden så meget, så er man bare til stede. Den tryghed i dagligdagen gør Caroline mere afslappet. Hun glæder sig også til det, der er uden for banen, og den harmoni i hendes liv giver hende balance både fysisk og mentalt, siger Michael Mortensen.

Et karrierestop i horisonten

Forventningerne til Caroline Wozniacki er store i 2019. Både hendes egne og omgivelsernes. Det er helt naturligt efter den sæson, hun spillede i 2018. Michael Mortensen mener, at det har været hendes bedste år nogensinde.

- Det har været den største sæson i hendes karriere. Hun vandt sin første grandslam, og det var en befrielse for hende, at forløsningen kom. Al kritikken af hende, om at hun aldrig ville komme til at vinde en grandslam, er manet i jorden nu. I helhed var 2018 hendes bedste sæson i karrieren nogensinde, og hun afsluttede også på fornem vis med slutspil i Singapore. Hun skal være meget stolt af den sæson.

Men selvom Caroline Wozniacki stadig kun er 28 år trods halvandet årti på WTA-touren, så tyder meget på, at karrieren efterhånden synger på sidste vers. Det bliver afgørende for hende, hvordan problemerne med gigten udvikler sig, og Michael Mortensen udelukker ikke, at 2019 kan blive den sidste sæson i Caroline Wozniackis karriere.

- Det kunne godt blive Carolines sidste sæson. Hun tager én sæson ad gangen og lytter til sin krop. Hun er en ung, begavet og driftig kvinde, som også har meget at byde på udenfor banen. Der venter hende en spændende karriere, når hun lægger ketsjeren på hylden. Men hun elsker stadig tennis, træningen og hele miljøet.

- Det er altafgørende, hvordan kroppen har det. Hvis hun har det godt fysisk efter 2019-sæsonen, så kunne jeg godt forestille mig, at hun måske tager en sæson til. Men der er ingen tvivl om, at hendes karriere lakker mod enden, siger Michael Mortensen.

Caroline Wozniacki er blandt tre nominerede til titlen som Årets Sportsnavn, der uddeles af Danmarks Idrætsforeningen og Jyllands-Posten ved DR’s store show, Sport 2018, i starten af januar. Hun betragtes af mange som favorit til at vinde.

Den hyldest og ære kan hun passende tage med sig til Melbourne, når hun 14. januar skal forsvare sin titel i Australien Open. Årets første grandslam.

Facebook
Twitter