Kaptajn Carlsen vil sikre dansk oprykning: Vi skal løfte i flok

Ranglisterne gør Sydafrika til favorit, men et andet knap så målbart element kan afgøre weekendens oprykningskamp i Davis Cup i Aarhus.

(Foto: claus fisker © Scanpix)

Der bliver grint højlydt, set lidt youtube på mobiltelefon og hørt "Hjem til Aarhus" på det transportable anlæg i Ceres Arena i Aarhus i denne uge.

Harpiks er for en stund skiftet ud med hardcourt, som er det underlag, det danske Davis Cup-hold har valgt til weekendens oprykningskamp mod Sydafrika, der er ankommet uden superstjernen og den nybagte US Open-finalist Kevin Andersson.

Til trods for dét fravær, så fortæller ranglisten, at gæsterne mand-for-mand bør være de danske værter overlegne. Et faktum, der dog ikke skræmmer den danske kaptajn, Kenneth Carlsen, som har prøvet det før, både som spiller og træner.

- Vi har med det danske hold gennem tiden sat en tyk streg under, at Davis Cup er meget mere end ranglister. Tennis er en individuel sport, hvor Davis Cup er en helt særlig størrelse, siger Kenneth Carlsen til DR Sporten.

- Vi har i Danmark en lang tradition for at skabe en god holdstemning og dermed løfte i flok, hvilket også er årsagen til, at vi har vundet de to første kampe i år og nu står i en oprykningskamp, fortæller Kenneth Carlsen.

Det danske hold består af Frederik Løchte Nielsen, Thomas Kromann, Benjamin Hannestad og Søren Hess-Olesen. Kampen i Ceres Arena spilles bedst af fem kampe. To singler fredag, double lørdag og to singler søndag.

Du kan se alle kampe direkte fra Ceres Arena i Aarhus på DR3, første gang fredag klokken 15.00.

Nyhedsbrev Tag dr.dk Sporten med dig

Få dagligt nyt fra DR Sporten.

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve