Kenneth Carlsen: Tennisspillere er også blevet tilbudt penge for at tabe i Danmark

Matchfixing er et stort problem både i tennis og i sporten generelt, mener Kenneth Carlsen.

Kenneth Carlsen er bekymret over matchfixing, ikke kun i tennis, men i sporten generelt. (Foto: KELD NAVNTOFT © Scanpix)

Kenneth Carlsen erkender, at tennis-sporten har et problem, når det kommer til matchfixing, sådan som BBC kunne afsløre tidligere på dagen.

Den tidligere professionelle tennisspiller fortæller, at der også i danske turneringer har været problemer med tilbud om penge.

- Generelt er aftalt spil et stort problem i sportens verden, ikke kun i tennis, men også i fodbold, badminton og håndbold osv. Vi har haft nogle future-turneringer i Danmark, hvor samtlige i lodtrækningen blev kontaktet og blev tilbudt penge, ikke for at tabe kampene, men for at tabe sæt, siger Kenneth Carlsen i DR Sportens podcast, Sportsugen.

- Desværre kan man jo spille på alt muligt. Og det er jo nede på laveste niveau, hvor det største problem er. Jo højere, du kommer op ad ranglisten, jo mindre er problemer, for jo mere tjener spillerne penge selv. Det er ligesom doping. Der vil være svage sjæle, der lader sig lokke af penge de får hurtigt, siger Carlsen og fortsætter:

- Det tror jeg desværre ikke, vi kommer udenom. Det værste, vi kan gøre, er at lukke øjnene og sige, at problemet ikke eksisterer, vi skal gøre alt for at stoppe det, siger Kenneth Carlsen, der aldrig selv har fået tilbud om matchfixing i sin karriere.

Ris til egen røv

Tennisekspert Per Colstrup Vinkel kritiserer i den forbindelse de store tennis-forbund, der ikke har forudset, at der kunne komme et matchfixing-problem.

- Det er ris til egen røv for de store organisationer som ATP og WTA, som tjener store summer på sponsorindtægter i forbindelse med disse store stjerner. Der bliver ikke lavet en fordelingsnøgle af disse indtægter ned til det internationale tennisforbund, som er med til at udvikle tennis i de små lande, siger Colstrup Vinkel.

- Så når spillere bliver tilbudt penge i danske future-turneringer, hvor de kan få et par hundrede dollars for at tabe en kamp, så mangler man, at de store organisationer hjælper de spillere, der er på vej op og kæmper for at få tingene til at hænge sammen økonomisk, siger han.

- Her skal de store organisationer træde mere i karakter, så man kan sikre, at danske talenter kan skabe sig en hverdag og satse på at kunne leve af tennis. Som det ser ud nu, skal du som dansk spiller, der skal spille internationalt, have rigtigt mange penge med i baghånden, for ellers er det umuligt at satse på det.

DR Sportens podcast, Sportsugen, ligger nu klar til fri download via dr.dk/podcast eller iTunes. Du kan også høre den ved at trykke her.

Sportsugen klæder dig på til ugens største begivenheder. (© DR Sporten)

Nyhedsbrev Tag dr.dk Sporten med dig

Få dagligt nyt fra DR Sporten.

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve