Kommentator: Sharapova kan slå en handel af med forbundet

Maria Sharapova er nærmest "too big too fail." Tenniskommentator tror, Det Internationale Tennisforbund vil nedsætte Sharapovas dopingdom.

Tenniskommentator Per Colstrup Vinkel forventer, der går politik i Maria Sharapovas dopingsag, og hun vil få nedsat sin straf, hvis hun medvirker i antidopingkampagner. (Foto: MIKE NELSON © Scanpix)

Under Australian Open i januar klappede fælden for en af de største tennisstjerner i nyere tid, Maria Sharapova.

I blodet havde hun det forbudte stof meldonium. Præparatet blev tilføjet listen med ulovlige stoffer i januar.

Efter eget udsagn havde Maria Sharapova slet ikke opdaget, at stoffet var blevet ulovligt.

Tenniskommentator på Kanal 9 og Eurosport Per Colstrup Vinkel kalder det et brud på den tradition, at toppen af tennisverdenen pludselig bliver dømt for doping.

- Hvis vi ser tilbage på de sidste ti år i international toptennis, er der ikke en eneste topspiller, som er fældet for doping. Rygterne har gået på, at hvis man var blandt de allerbedste atleter i sporten, så var man lidt i et helle, siger Per Colstrup Vinkel.

Både annoncører og tilskuere kan finde på at trække sig, hvis de store stjerner knaldes for doping, mener han.

- De største stjerner er ikke blevet antastet på grund af integriteten og frygten. Det er lige som det helle, som med Sharapova blev brudt i går, siger han.

Men den typisk strafudmåling på to års karantæne, vil Sharapova ikke få, mener Per Colstrup Vinkel:

- Jeg tror ikke, hun får en dom på to års karantæne. Jeg tror, hun vil indvilge i at samarbejde for at nedsætte straffen.

- Hun er den bedst betalte kvindelige atlet i hele verden, så selvfølgelig er hun interessant for ITF (Det Internationale Tennisforbund, red.). Man kan ikke undgå, at der går politik i den slags, og det mest oplagte scenarie er, at hun går med i nogle antidopingkampagner, som så vil nedsætte hendes straf. Det har alle en interesse i, siger han.

Nyhedsbrev Tag dr.dk Sporten med dig

Få dagligt nyt fra DR Sporten.

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve