Lægskade spolerer tennisbrag og sender Djokovic i French Open-finale

Novak Djokovic slog Carlos Alcaraz i fredagens semifinale ved French Open. I finalen venter enten Casper Ruud eller Alexander Zverev.

Der var bagt op til en maratondyst mellem verdensetteren Carlos Alcaraz og Novak Djokovic i fredagens semifinale ved grand slam-turneringen French Open.

Mere end to timer var de to tennisstjerner om at spille de første to sæt. I tredje sæt fik spanske Alcaraz dog problemer med læggen, hvilket fik stor betydning for kampens spænding og kvalitet.

Efter to tætte sæt udnyttede Djokovic fordelen, der var at hente i den spanske lægskade, og strøg direkte mod sejren, som blev sikret efter fire sæt med cifrene 6-3, 5-7, 6-1, 6-1.

Dermed er Novak Djokovic klar til syvende finale i grand slam-turneringen, som han har vundet to gange.

- Først og fremmest er jeg ked af det på Carlos' vegne. På det her niveau er kramper og fysiske problemer det sidste, du vil have så sent i turneringen. Jeg håber, at han kommer sig og kommer hurtigt tilbage, siger Novak Djokovic i vinderinterviewet.

Skaden til Carlos Alcaraz kom, da han skulle returnere en serv fra Novak Djokovic. (Foto: © Jean-Francois Badias, Associated Press)

Serberen forklarer, at han nu befinder sig en "drømmeposition" med udsigt til endnu en finale.

- Jeg elsker at spille her, og det har altid været min drøm at vinde her. At jeg kan stå her igen endnu engang og vise, hvor meget jeg elsker tennis, det betyder rigtig meget for mig, siger den serbiske tennisstjerne.

I finalen skal Novak Djokovic møde norske Casper Ruud, der onsdag slog Holger Rune ud af turneringen. Fredag bankede han tyske Alexander Zverev i semifinalen i tre sæt.

Vinder Novak Djokovic søndagens finale, vil han gå forbi Rafael Nadal og blive den herresinglespiller, der har vundet flest grand slam-turneringer. Casper Ruud har endnu til gode at vinde en grand slam-turnering efter to mislykkede forsøg.

De første sæt afgjort på marginaler

Den unge spanier var et skridt efter Djokovic i store dele af første sæt, men ved stillingen 3-5 fik Alcaraz muligheden for at bryde tilbage. En knaldhård serv fra Djokovic fik dog hurtigt ændret på det, og serberen tog efterfølgende partiet og første sæt.

I andet sæt var tingene vendt på hovedet. Alcaraz kom op med et brud og førte 5-3, men akkurat som i første sæt, dog med omvendte fortegn, fik Djokovic tilspillet sig en breakbold. Den fik Alcaraz afværget, men serberen fik en ny mulighed efter en satset spansk forhånd, og denne gang lykkedes det. Servegennembrud til 5-4.

Derefter var det Djokovic' tur til at serve. Her fik Alcaraz bragt sig på 40-0, hvilket kastede tre sætbolde af sig, men spanieren formøblede den glimrende mulighed, og Djokovic udlignede til 5-5.

I det efterfølgende parti fik Djokovic en breakbold, men Alcaraz slog tilbage og bragte sig på 6-5, inden han på overbevisende facon brød serberen rent og tog andet sæt efter mere end to timers tennis.

Carlos Alcaraz kom med et stort jubelbrøl og et 'vamos', da han brød Djokovic og tog andet sæt. Kort efter gik det galt. (Foto: © Mohammed Badra, Ritzau Scanpix)
Carlos Alcaraz kom med et stort jubelbrøl og et 'vamos', da han brød Djokovic og tog andet sæt. Kort efter gik det galt. (Foto: © Mohammed Badra, Ritzau Scanpix)

Læg-bøvl gjorde forskellen

Tredje sæt blev afbrudt ved stillingen 1-1, da Carlos Alcaraz kom galt afsted i en returnering. Verdensetteren tog sig til højre læg og var nødsaget til at kalde en medical timeout, hvilket kostede et parti.

Spanieren virkede meget mindre mobil efter pausen og kunne derfor ikke stille noget op mod Djokovic, der vandt sættet stensikkert, 6-1.

Mellem tredje og fjerde forlod Alcaraz banen for en veltimet tissepause, og da han kom retur, virkede han til at være tilbage på ret kurs. I fjerde sæts første parti tilspillede Alcaraz sig to breakbold, men trods det bedre energiniveau fra spanieren, tog Djokovic partiet samt de efterfølgende fire.

Novak Djokovic spillede glimrende, på en billig baggrund, i tredje og fjerde sæt. (Foto: © Julien de Rosa, Ritzau Scanpix)

Nede 0-5 var det svært at forestille sig, hvordan Carlos Alcaraz skulle slå tilbage mod en stabilt spillende Djokovic, og det lykkedes da heller ikke, selvom spanieren fik pyntet en smule på stillingen.

Djokovic' finale mod Ruud spilles søndag. Lørdag mødes den polske verdensetter, Iga Swiatek, og tjekkiske Karolina Muchova i kvindesingle-finalen.