Langvarigt regnvejr giver Holger Rune 'drømmescenarie' til stor finale

Holger Rune skal søndag stå ansigt til ansigt med russiske Daniil Medvedev i finalen ved ATP 1000-turneringen Italian Open.

Holger Rune har tidligere i karrieren slået den russiske tennisstjerne. (Foto: © Guglielmo Mangiapane, Ritzau Scanpix)

Store, internationale sportsstjerners program har det med at være planlagt ned til minuttet.

Der skal spises, trænes, hviles, restitueres, spilles kampe - og så om igen.

En rytme, den danske tennisstjerne Holger Rune helt sikkert kender til, men som hans modstander i søndagens finale i ATP 1000-turneringen Italian Open, russiske Daniil Medvedev, ikke har haft optimale betingelser for at overholde.

Mens Holger Rune lørdag eftermiddag spillede sig i finalen mod norske Casper Ruud, kunne den 27-årige russer først gøre sin danske konkurrent kunsten efter ved 23-tiden lørdag aften.

Russeren, der er nummer tre på verdensranglisten, skulle nemlig gennem en lidt af en maratonkamp, før han kunne kalde sig finalist.

Semifinalen mod græske Stefanos Tsitsipas begyndte allerede kort efter Holger Runes opgør lørdag eftermiddag, men undervejs blev kampen afbrudt ad flere omgange, da massiv regn væltede ned over banen

Faktisk gik der i alt over seks timer fra den første serv til den sidste, mens den effektive spilletid varede lige under to timer.

En hård omgang for de russiske stænger at holde sig varm i så lang tid, og i finalen kan det vise sig at blive "en kæmpe fordel" for den 20-årige dansker, vurderer Discoverys tenniskommentator, Michael Mortensen.

- Det er et drømmescenarie for Holger Rune, siger han.

- Der har været et pressemøde efter, det tager også lidt tid. Så skal han også have massage, og inden får ro på og noget at spise, er det blevet sent, siger Michael Mortensen.

Daniil Medvedev slog lørdag aften Stefanos Tsitsipas 7-5 og 7-5 i to sæt. (Foto: © ETTORE FERRARI, Ritzau Scanpix)

At Daniil Medvedev har været nødt til at holde kroppen varm længere, end han nok er vant til, er dog ikke det eneste, der kan vise sig at blive en ulempe for ham i finalen.

Også mentalt har det med al sandsynlighed været opslidende at skulle gennem så langt et semifinale-opgør, vurderer tenniskommentatoren.

-Samtidig har det været dødfrustrerende at skulle frem og tilbage, ned i omklædningsrummet, få noget at spise og så videre. Men set med danske øjne er det jo ganske opmuntrende, siger Michael Mortensen.

Rune har slået ham før

Den lange semifinale mellem græske Stefanos Tsitsipas og Daniil Medvedev har dog også betydet, at Holger Rune ikke har haft mulighed for at bruge sin lørdag aften på at forberede sig på modstanden i finalen.

Uvisheden har dog næppe haft den store betydning for den 20-årige dansker, tror Michael Mortensen.

- Han kigger kun indad og har kun fokus på sit spil. Han kender godt Medvedevs kvaliteter og mangler, siger tenniskommentatoren.

For lidt mere end en måned siden slog Holger Rune russiske Daniil Medvedev i kvartfinalen ved Monte Carlo Masters. (Foto: © VALERY Hache, Ritzau Scanpix)

Et par potentielt ømme stænger til trods, skal Daniil Medvedev dog nok få sat sig op til opgøret.

Men selvom den 27-årige russer skulle få fysikken til at spille, vil tenniskommentatoren stadig pege på den danske tennisstjerne som favorit til opgøret.

Den seneste og eneste gang, de to tennisstjerner har mødt hinanden, trak Holger Rune nemlig det længste strå, og han har derfor det mentale overtag, fortæller Michael Mortensen.

- Det er jo også godt at træde ind på centercourten med en viden om, at han har slået ham tidligere.

- Der er meget, der taler for, at han løser opgaven, siger tenniskommentatoren.

Søndagens finale spilles klokken 16, og du kan følge med på dr.dk, i app'en DR Nyheder eller på TV 2 Sport X.