Effektive og elegante Holger Rune stormer videre i French Open

I fjerde runde af French Open skal den danske tennisspiller møde græske Stefanos Tsitsipas.

I tredje runde slog Holger Rune franske Hugo Gaston med 6-3 i tre sæt. (Foto: MARTIN DIVISEK © Ritzau Scanpix)

Den danske tenniskomet Holger Rune er blandt de 16 bedste spillere i dette års French Open.

Det er et faktum, efter at danskeren lørdag slog franskmanden Hugo Gaston med 6-3, 6-3, 6-3 og spillede sig videre til ottendedelsfinalerne i sin blot tredje grand slam-optræden.

Som slutresultatet antyder, var Holger Rune ganske overbevisende i kampen mod franskmanden, men hovedpersonen selv fortæller, at det bestemt ikke var nogen nem sag at spille sig videre til fjerde runde.

– Det var meget svært. Hugo er en fantastisk spiller, der kan lave nogle svære slag på nogle vilde tidspunkter. Det er ikke altid sjovt at spille mod ham. Han får én til at løbe meget, siger Rune.

Nemmere blev det ikke af, at franske Gaston havde et entusiastisk fransk hjemmebanepublikum i ryggen.

Men det lod den 19-årige dansker sig ikke gå på af.

- Jeg er glad for mit niveau i dag. Det var selvfølgelig hårdt. Selv om publikum støttede Hugo, var det en utrolig atmosfære. Min plan var at spille aggressivt. Jeg prøvede bare at tro på mig selv, siger Rune i sit vinderinterview.

Danskeren var som nummer 40 i verden favorit mod 21-årige Gaston, der er nummer 74 på verdensranglisten.

Men Rune kom torsdag til skade med sin ankel i sin sejr i anden runde, hvorfor der var lidt tvivl om hans tilstand. Der var dog ikke noget af se til ankelproblemet i lørdagens kamp.

Den 19-årige dansker har endnu ikke afgivet sæt i turneringen. Både mod Denis Shapovalov fra Canada i første runde og mod schweizeren Henri Laaksonen i anden runde vandt han i tre sæt.

Holger Rune skal i sin ottendedelsfinale op mod fjerdeseedede Stefanos Tsitsipas. Den græske stjerne er nummer fire på verdensranglisten og var sidste år i finalen i French Open.

Rune og Gaston havde aldrig mødtes før i en singlekamp, men kender alligevel hinanden godt. I februar stillede de således op sammen i double i en ATP-turnering i Marseille.

Men det var tydeligvis danskeren, der havde lært mest af den fælles optræden, for Rune var overlegen på French Opens hovedbane, Court Philippe-Chatrier.

Franskmanden, der er nummer 74 på verdensranglisten, havde svært ved at følge danskerens høje tempo i tredje runde af French Open. (Foto: MARTIN DIVISEK © Ritzau Scanpix)

Han kom godt nok lidt nervøst fra land, men da først nerverne havde lagt sig, var Rune klart bedre end Gaston.

Efter at være blevet brudt i kampens første parti, spillede Rune sig på 5-1 og tog senere første sæt i egen serv på sin første sætbold.

I andet sæt kom Gaston igen foran 1-0, men franskmanden måtte hurtigt sande, at Rune bare havde mere at skyde med. Rune kom først på 3-1, så 5-3, inden han brød Gastons serv og tog andet sæt.

Franskmanden prøvede forskellige ting af, men hver gang havde Rune et svar klar. Danskeren kom på 3-0 i tredje sæt, inden Gaston kom på tavlen.

Det blev 5-1 efter et dansk servebrud, og så kunne Rune serve sejren hjem. Men med ryggen mod muren fik Gaston en smule oprejsning. Hjemmebanehåbet fik reduceret til 3-5, men så gik den heller ikke længere.

Rune tog sejren i eget udlæg på sin anden matchbold.

Inden kampen var der lagt op til, at danskeren ville få det svært på Court Philippe-Chatrier foran de mange entusiastiske franske tennisfans. Men de formåede aldrig at komme ind under huden på Rune, der holdte hovedet koldt hele vejen igennem.

/ritzau/