Løchte kan score flere års løn på Wimbledon

Wimbledon-succesen har allerede mere end fordoblet Frederik Løchte Nielsens indtægt i 2012.

Frederik Nielsen kan score kassen på denne uges samarbejde med Jonathan Marray. (Foto: MIGUEL MEDINA © Scanpix)

Det igangværende Wimbledon bliver den hidtil mest indbringende turnering i Frederik Løchtes Nielsens tenniskarriere, der indtil nu ikke har været drevet af penge.

Efter 11 år som professionel har han tjent et beløb svarende til godt to millioner kroner. Over hele perioden giver det en gennemsnitlig månedsløn på godt 15.000 kroner, så man forstår det, når Løchte forleden betegnede sig selv som en bistandsklient.

Til sammenligning fik Kenneth Carlsen næsten 18 millioner kroner ud af sin karriere i præmiepenge.

Efter sejre i de fire første runder med makkeren Jonathan Marray er duoen allerede sikret 65.000 pund (600.000 kroner) tilsammen.

Men det kan blive til meget mere. Således fordobles beløbet for hver sejr. Med pladsen i semifinalerne er danskeren selv sikret 300.000 kroner, hvilket overgår den kvarte million, han hidtil havde tjent i 2012.

Selv betegner Frederik Løchte Nielsen sig som en tennisromantiker, der vægter prestigen i præstationen højere end præmiechecken. Han erkender dog, at Wimbledon-checken kan mærkes i tennisøkonomien.

- Det betyder da noget. Alle de penge, jeg tjener på tennis, investerer jeg i karrieren, og dette vil helt sikkert gøre tennislivet nemmere.

- Det er jo ikke fordi, jeg hiver penge ind, når jeg spiller futureturneringer i Japan. Nu har jeg bedre mulighed for at bruge penge på trænere, siger Frederik Løchte Nielsen.

Skulle den dansk-britiske konstellation gå hele vejen med yderligere to sejre, venter lidt mere end 1,2 mio. kroner til begge spillere. Udregner man Løchtes gennemsnitlige årsløn for de seneste 10 år, vil det altså være lig med mere end seks årsgager.

/ritzau/