Løchte skriver dansk historie ved Wimbledon

Frederik Løchte Nielsen blev den første danske sejrherre ved Wimbledon. Sammen med Jonathan Marray vandt han herredoublefinalen i fem sæt.

 • Frederik Løchte (tv) er den første danske senior til at hæve en Wimbledon-pokal, og Jonathan Marray er den første brite siden 1936 til at gøre det samme. (Foto: © Stefan Wermuth, Scanpix)
 • (Foto: © Glyn Kirk, Scanpix)
 • Wimbledon-finalen i herredouble afbrydes efter tredje sæt på grund af regn. (Foto: © Toby Melville, Scanpix)
 • (Foto: © Glyn Kirk, Scanpix)
 • (Foto: © Glyn Kirk, Scanpix)
 • Robert Lindstedt (th) og Horia Tecau. (Foto: © Glyn Kirk, Scanpix)
 • Robert Lindstedt (th) og Horia Tecau. (Foto: © Glyn Kirk, Scanpix)
 • Jonathan Marray og Frederik Løchte Nielsen. (Foto: © Glyn Kirk, Scanpix)
 • (Foto: © Glyn Kirk, Scanpix)
 • Frederik Løchte Nielen (øverst) fejrer sejren med sin makker, Jonathan Marray. (Foto: © Stefan Wermuth, Scanpix)
 • Rumæneren Horia Tecau og svenskeren Robert Lindstedt tabte Wimbledonfinalen for tredje år i træk. (Foto: © Glyn Kirk, Scanpix)
1 / 11

Frederik Løchte Nielsen skrev tennishistorie lørdag aften, da han blev den første danske sejrherre ved Wimbledon. Den 28-årige Lyngby-spiller vandt sammen med briten Jonathan Marray herredoublefinalen mod svenskeren Robert Lindstedt og rumæneren Horia Tecau.

Kampen på Centre Court endte 4-6, 6-4, 7-6, 6-7, 6-3 i dansk/britisk favør efter over tre timers effektivt spil.

Løchte går dermed i sporene på sin afdøde farfar, Kurt Nielsen, der indtil i dag var den eneste dansker, der har vundet en Grand Slam-turnering. Kurt Nielsen vandt i 1957 mixeddoublefinalen ved US Championships (som i dag hedder US Open), men det lykkedes aldrig Løchtes farfar at vinde Wimbledon, selv om han var i tre finaler.

Det var også en historisk kamp for Storbritannien. Ikke siden 1936 har en brite vundet ved Wimbledon.

Lindstedt og Tecau, der har været i finalen i nu tre år i træk (men alle med nederlag til følge)virkede ellers skarpest fra start og hev 1. sæt hjem ved at breake modstanderne en enkelt gang.

Men så kom Løchte og Marray bedre med og vandt 2. sæt ved at breake til 6-4, og det fik jublen frem hos det til en doublekamp usædvanligt store publikum, der nød at se en brite i finalen.

I 3. sæt blev sagen afgjort i en tiebreak, som Løchte/Marray vandt 7/5, hvorefter kampen blev afbrudt på grund af regn.

Selv om det dansk/britiske par havde momentum på dette tidspunkt, var det også en fordel med pausen, fordi Løchte havde problemer med sit venstre håndled og kunne få behandling af fysioterapeuten.

Taget blev rullet på og kampen genoptaget efter lidt over en halv times pause.

Herefter var Tecau og Lindstedt tilbage på sporet fra 1. sæt, og især svenskeren servede fortræffeligt. Men det gjorde de tre andre spillere nu også - ikke mindst Løchte, der ellers ikke er kendt som en ekspert på det felt.

Alle holdt serv, og så måtte der igen en tiebreak til. Her førte Løchte/Marray 5/2, men tabte 5/7.

Så dramaet fortsatte med et femte og afgørende sæt, og her brød Løchte/Marray til 2-0 og endte med at vinde 6-3 i Murrays serv.