Løchte slider sig til sejr efter tre sæt og er videre i French Open

Dansk succes i herredouble, en mærkværdig aldersrekord og et 'æg' til verdensetteren. French Open bød tirsdag på lidt af hvert.

Danmark har fortsat en repræsentant med ved French Open i tennis, nemlig Frederik Løchte Nielsen. (Foto: Claus Fisker © Scanpix)

Danmark har fortsat en repræsentant med ved French Open i tennis, efter at Frederik Løchte Nielsen tirsdag sled sig videre fra første runde i double sammen med sin hollandske makker Robin Haase.

Det 14.-seedede par slog Miguel Angel Reyes-Varela og Marcelo Arevalo i tre sæt med cifrene 3-6, 7-6, 6-4.

Den dansk-hollandske duo kom ellers skidt fra land, da første sæt blev tabt med 3-6, efter at Løchte og Haase var blevet brudt to gange. Selv formåede de kun at bryde modstanderens serv en enkelt gang.

En del af problemerne kunne tilskrives parrets førsteserver, som ikke fungerede ret godt og gav Reyes-Varela og Arevalo gode muligheder i returneringsspillet.

Hollandske Robin Haase og Frederik Løchte Nielsens makker i herredouble ved French Open. (Foto: Vincent kessler © Scanpix)

Spillede sig op

I andet sæt blev serverne lidt skarpere for Løchte og makkeren, som efter et servegennembrud til hvert par måtte ud i tiebreak for at finde en afgørelse.

Få bolde adskilte danskeren og Haase fra tidligt exit, men de to holdt nerverne i ro og vandt tiebreaken med 7-4.

I tredje sæt var den tidligere Wimbledon-vinder og Haase flere gange tæt på at få et servegennembrud, men først i syvende parti kom det.

Efterfølgende måtte Frederik Løchte afværge en breakbold med en god førsteserv, og partiet trak ud, fordi småregn gjorde sit indtog.

Det var dog kun en kort byge, så spillet blev hurtigt genoptaget, og kort efter kunne Robin Haase serve billetten til anden runde hjem.

Aldersrekord i herrernes single

Dagen bød også på en usædvanlig rekord i tennisherrernes singlerække i French Open.

Kroaten Ivo Karlovic og spanske Feliciano López er begge godt oppe i årene og med henholdsvis 40 og 37 år på bagen satte de med sammenlagt 77 år aldersrekord for en kamp i Paris.

Aldersrekorden gælder for tennissportens åbne æra fra 1968 og frem til i dag.

Den stærkt servende Karlovic, der måler 211 centimeter, vandt veteranernes kamp med 7-6, 7-5, 6-7 og 7-5.

I anden runde skal Ivo Karlovic op imod den 15 år yngre australier Jordan Thompson.

Kroaten blev 40 år i februar, og han er den første singlepiller i grand slam-sammenhæng, der har passeret 40 år, siden amerikaneren Jimmy Connors deltog i US Open tilbage i 1992.

Den stærkt servende Ivo Karlovic vandt veteranernes kamp med 7-6, 7-5, 6-7 og 7-5. (Foto: CHRISTOPHE ARCHAMBAULT © Scanpix)

Karlovic rangerer som nummer 94 i verden og er ikke blandt favoritterne til at gå hele vejen i Paris. Det er tyske Alexander Zverev derimod.

Den femteseedede Zverev måtte ud i fem sæt mod John Millman fra Australien, før det lykkedes at komme videre til anden runde. Her skal han op imod det svenske talent Mikael Ymer.

Også verdensranglistens nummer ni, argentineren Juan Martin del Potro, er videre efter en sejr i fire sæt over landsmanden Nicolas Jarry.

Verdensetter på kanten af exit

Hos kvinderne kom verdensetteren Naomi Osaka i store problemer i sin indledning på French Open.

Japaneren var på vej ud af turneringen, men det lykkedes den topseedede Osaka at slå slovakken Anna Karolína Schmiedlová med 0-6, 7-6 og 6-1 i første runde.

Næste opgave for japaneren bliver et møde med den tidligere verdensetter, hviderusseren Victoria Azarenka.

Naomi Osaka har vundet de seneste to grand slam-turneringer, Australian Open i januar og US Open i september.

Hun er dog aldrig kommet længere end tredje runde på grusbanerne i Paris.

Det var alligevel ventet, at Osaka forholdsvis nemt ville slå Schmiedlová, der rangerer som nummer 90 i verden.

Naomi Osaka har vundet de seneste to grand slam-turneringer, Australian Open i januar og US Open i september. (Foto: Julien de Rosa © Scanpix)

Storfavoritten fik et 'æg'

Kampen blev indledt med et slovakisk servegennembrud. Herfra gik det hurtigt den gale vej for storfavoritten, som indkasserede et såkaldt æg med et nul ud for antallet af vundne partier i første sæt.

Osaka kom bedre med i andet sæt, hvor hun med hjælp fra et servegennembrud bragte sig foran 3-0, men så meldte problemerne sig igen for japaneren.

Anna Karolína Schmiedlová fik udlignet til 3-3 og lidt senere 4-4, inden de to spillere begyndte at bryde hinandens serv på skift.

Foran 6-5 fik Schmiedlová en stor mulighed for at serve sættet og dermed kampen hjem, men Osaka fik kæmpet sig på 6-6 og vandt den efterfølgende tiebreak 7-3.

Slovakken havde stor ære af kampen, men hendes spil faldt helt fra hinanden i tredje sæt, hvor Osaka nemt kørte sejren hjem.

/ritzau/

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter