Manglende marginaler frustrerer Rune-lejren

Holger Rune var tæt på, men den slags spilles der ikke med i tennis, hvorfor han torsdag tabte til Jannik Sinner i tre sæt og røg ud af sæsonfinalerne.

Holger Rune tabte til hjemmebanefavoritten Jannik Sinner i tre sæt med cifrene 2-6, 7-5, 4-6. (Foto: © Guglielmo Mangiapane, Ritzau Scanpix)

Sæsonen er slut, og det afgørende nederlag ved de såkaldte ATP Finals efterlader Holger Rune lige dele rasende og ked af det.

Det skriver tennisstjernens mor og manager, Aneke Rune, i en sms til DR Sporten natten til fredag. Kort forinden havde hendes søn nemlig tabt en afgørende og dramatisk gruppekamp mod italienske Jannik Sinner i tre sæt med cifrene 2-6, 7-5, 4-6.

- Lige nu er det naturligvis skuffende, skriver Aneke Rune.

Dermed er Holger Rune ude af sæsonfinalerne, mens Jannik Sinner og Novak Djokovic avancerer til semifinalerne. Danskeren var dog tæt på at nappe pladsen fra den serbiske verdensetter.

Efter en skidt start, hvor hjemmebanehelten Jannik Sinner ejede arenaen i Torino, kæmpede Holger Rune sig tilbage i kampen og vandt et tæt andet sæt. I tredje sæt havde han muligheden for at bryde sin italienske modstander til stillingen 5-3, men ak.

Du kan se højdepunkter fra kampen i videoen herunder.

'Lidt af en rutsjebanetur'

Jannik Sinner, der allerede var sikker på en plads i semifinalen, afværgede faren, holdt serv og brød i stedet Holger Rune i det efterfølgende parti, inden han servede sejren hjem.

- I princippet gør han (Holger Rune, red.) jo det rigtige i andet og tredje sæt ligesom mod Novak Djokovic, skriver Aneke Rune og hentyder til første kamp i gruppespillet.

Da var Holger Rune ligeledes ude i tovene i opgørets indledning, men kæmpede sig tilbage i det efterfølgende sæt. Det samme gjorde sig gældende sent torsdag aften.

- Marginalerne falder bare ikke ud til ham (Holger Rune, red.), og det er naturligvis frustrerende. Men det er altsammen småting, der kan finjusteres på, skriver Aneke Rune.

De berømte marginaler var omvendt med Jannik Sinner, som kunne lade sig hylde af det italienske publikum. Pånær små udsving og en øm ryg var han velspillende igennem de 151 minutters tennis.

Jannik Sinner og Holger Rune takker hinanden for kampen. (Foto: © Tiziana Fabi, Ritzau Scanpix)

Det var da også italienerens første sejr over Holger Rune, og han var da også ganske tilfreds med sin "vigtige" præstation i det efterfølgende vinderinterview.

- Jeg har aldrig vundet mod ham, så jeg forsøgte virkelig at gøre mit bedste, og jeg startede virkelig godt, sagde Jannik Sinner.

Han erkendte, at Holger Rune havde ham ude i tovene.

- I andet sæt servede han bedre og flyttede sig bedre, så det var en meget mere lige kamp. I tredje sæt kunne det være gået hans vej, men heldigvis reddede jeg breakbolden, sagde Jannik Sinner.

- Det var lidt af en rutsjebanetur i dag, men jeg er virkelig, virkelig glad.

Jannik Sinner vandt sin sejr nummer 60 i sæsonen, og han var lykkelig over at sikre den i sit hjemland og i en "speciel turnering".

- Jeg er glad for, at jeg har muligheden for at have to kampe mere her. Forhåbentlig kan jeg slutte året på en god måde. Det går i den rigtige retning, sagde Jannik Sinner.