Marokko udligner i Davis Cup-møde med Danmark

Frederik Løchte Nielsen vandt den første single mod Marokko, men derefter tabte Søren Hess-Olesen den anden.

Løchte vandt sin kamp 6-1, 6-3, 6-3 - et opgør, der blot varede 80 minutter. (Foto: claus fisker © Scanpix)

Stillingen er 1-1 efter de første singler i Davis Cup-kampen mellem Danmark og Marokko, der udspiller sig i første runde af Europa/Afrika Gruppe II.

På hjemmebane i Aarhus bragte Frederik Løchte Nielsen Danmark foran 1-0 med en sejr i tre sæt, men derefter tabte Søren Hess-Olesen sin single.

Løchte, der tidligere i karrieren vandt herredouble-turneringen i Wimbledon, vandt ganske ubesværet over den 19-årige Amine Ahouda, der rangerer som nummer 861 i verden.

Cifrene lød 6-1, 6-3, 6-3 i en kamp, der blot varede 80 minutter. I fredagens anden single tabte Søren Hess-Olesen til Reda El Amrani med cifrene 2-6, 6-3, 2-6, 6-7.

Danskeren, der har haft stor succes som collegespiller i USA, var et skridt bagefter i det meste af kampen. Han blussede dog kraftigt op, da han i andet sæt vendte stillingen 1-3 til sætsejr 6-3.

Marokkaneren var dog igen ovenpå i tredje sæt, som han vandt sikkert, og han bragte sig også foran med 4-1 i fjerde sæt.

Hess-Olesen kæmpede sig dog tilbage og tvang sættet ud i en tiebreak, som Reda El Amrani dog vandt med 7-5.

Dermed er alt åbent inden lørdagens double, hvor Frederik Løchte danner par med Thomas Kromann. De to sidste singler spilles søndag.

Vinderen af opgøret mod Marokko skal i anden runde møde vinderen af kampen mellem Norge og Letland.

De to tabere skal mødes i en playoffkamp om retten til at forblive i divisionen. Danmark skal i alt besejre tre nationer, hvis det skal blive til oprykning til Gruppe I, som Danmark rykkede ned fra i 2015.

/ritzau/