Med hiv og sving slår Swiatek useedet tjekke og genvinder French Open

Polske Iga Swiatek vandt lørdag aften French Open efter finalesejr over useedede Karolina Muchova med cifrene 6-2, 5-7, 6-4.

Det er meget muligt, at polske Iga Swiatek er verdensetter og sidder tungt på tennistronen.

Hun genvandt da også French Open lørdag aften, men det var absolut ikke uden kamp mod tjekkiske Karolina Muchova, der bare er nummer 43 på verdensranglisten og længe lignede en sikker taber.

Iga Swiatek, der er forsvarende French Open-vinder, vandt sikkert første sæt med 6-2 og var foran med 3-0 i andet efter bare en times tennis, men så fandt useedede Muchova storspillet frem.

Tjekken kæmpede sig tilbage i kampen og vandt andet sæt med 7-5 efter endda at have misset flere sætbolde, hvor både spillet og underholdningen var helt i top. Det var første gang under hele French Open, at Swiatek måtte afgive et sæt.

Lørdagens kamp var Karolina Muchovas første grand slam-finale i karrieren. (Foto: © Aurelien Morissard, Associated Press)

Muchova brød sågar det første parti i tredje sæt og kom foran med 2-0, men måske gik det pludselig op for hende, hvad hun egentlig havde gang i.

For det burde ikke kunne lade sig gøre at overvinde Swiatek, der i mere end et år har været etter på verdensranglisten og to gange tidligere har vundet French Open.

Som tredje sæt skred frem, fandt Swiatek mere og mere fodfæste, og efter at have udlignet til 4-4 viste hun den verdensklasse, der allerede har sikret hende fire grand slam-titler i en alder af bare 22 år.

Afgørelsen var næsten ikke til at bære for alle, der måtte have den mindste sympati for Karolina Muchova. Hun spillede en imponerende finale, der bølgede frem og tilbage, men afgjorde kampen med en dobbeltfejl.

Med sejren i tre sæt på 6-2, 5-7, 6-4 scorede Swiatek French hattrick ved French Open, som hun også vandt i 2020 og 2022, men tilskuerne på Roland Garros følte sig nødsaget til at lette på hatten over useedede Karolina Muchova, der gav alt i en underholde finale.

Store ord fra verdensetteren

For fire år siden vandt Muchova over Swiatek på hjemligt grus i Tjekkiet, og under lørdagens finale virkede det til tider som om, at tjekken igen var på hjemmebane.

Undervejs i årets French Open har hun imponeret tilskuerne, og derfor gik der også et dybt suk igennem tribunerne, da hun med to servefejl sendte titlen tilbage i hænderne på Swiatek.

Tjekken brød ud i tårer, da hun under præmieceremonien fik stående klapsalver.

- Tak. Jeg prøver at holde det her kort, for det er meget emotionelt. Det har været fantastiske tre uger for mig her i Paris. Det var så tæt på, men det er svært, når man spiller mod Iga, der er den bedste, sagde Muchova.

- Jeg vil gerne takke alle her i publikum, selvom det er umuligt. I har løftet mig igennem det her.

Verdensetteren Iga Swiatek fik overrakt trofæet som vinder af French Open for tredje gang og var naturligvis lykkelig for resultatet.

Men hun kunne ikke lade være med at sende en tanke til sin finalemodstander.

- Tillykke til Karolina. Jeg vidste, at det ville blive svært, for du har så godt og varieret et spil. Jeg håber virkelig, at du kommer til at spille mange flere finaler.

Søndag slutter French Open med herrernes finale, der står mellem norske Casper Ruud og Novak Djokovic. Den bliver spillet klokken 14.30.