Tennisveteran efter Holger Runes triumf: ’Han bliver en kæmpestjerne’

Den danske tennisspiller Holger Rune har vundet sin første sejr på ATP-touren, men forude venter flere af den slags, mener ekspert.

Søndag eftermiddag vandt Holger Rune sin første ATP-titel. (Foto: Christof Stache © Ritzau Scanpix)

Det er ikke hverdagskost, at en dansker indtager rampelyset og triumferer på tennissportens helt store scene.

Men der står Holger Rune altså nu.

For første gang i sin karriere har den 19-årige tennisspiller sikret sig en ATP-titel, da han søndag vandt finalen i den tyske turnering BMW Open. I finalen trak hollandske Botic van de Zandschulp sig på grund af problemer, og så endte Holger Rune med pokalen i hænderne.

Men selvom det måske ikke er hverdagskost, er turneringssejren bare den første af mange for den unge dansker. Det mener den tidligere tennisspiller og nuværende kommentator hos TV2 Sport Kenneth Carlsen.

- For Holger Rune er det her en milepæl. Jeg tror, det er den første af mange titler. Han bliver en kæmpestjerne, for han har et kæmpestort potentiale, siger han.

Holger Rune fik masser af kærlighed af tilskuerne i München, efter han vandt finalen. Og pokalen gav han også en smule selv. (Foto: Christof Stache © Ritzau Scanpix)

Nok er det store ord, den tidligere tennisspiller bruger om 19-årige Holger Rune. Men Kenneth Carlsen ved, hvad han taler om. For sidst en dansker sikrede en lignende triumf, var i 2005, hvor han selv kunne løfte trofæet i en ATP-turnering i Memphis.

Selv nåede Kenneth Carlsen at sikre sig flere fornemme bedrifter, men helt til tops på verdensranglisten eller i en grand slam-turnering kom han aldrig. Det tror han dog, hans unge arvtager har potentiale til at gøre.

- Han har det, der skal til for at blive nummer ét i verden og vinde grand slam-turneringer, siger Kenneth Carlsen.

Skal fortsætte sin udvikling

Men Holger Rune skal holde skruen lige i vandet.

For vil han nå helt op og lege med de store spillere i det allerfineste selskab kræver det, at han bygger yderligere på, siger tenniskommentatoren.

- Han skal hele tiden sætte sig nye mål og arbejde hen mod dem. Han skal sigte højt og fortsætte med at udvikle sig, som han gør. Selvom han har vundet en ATP-turnering, bliver han jo aldrig færdigudviklet, siger Kenneth Carlsen.

Gør han det, skal de gode resultater i Wimbledon, Australien Open, US Open og French Open også nok komme.

Og i den tyske turnering har Holger Rune da også allerede bevist, at han er godt på vej. Selvom han inden turneringen indtog en plads som nummer 70 på verdensranglisten, slog han undervejs flere spillere fra de højere lag fra netop den liste.

Inden turneringen i Tyskland lå Holger Rune nummer 70 på verdensranglisten, men hans seneste bedrifter kommer til at skubbe ham et godt stykke længere op.

Det gælder blandt andet verdens nummer tre, tyske Alexander Zverev, der modtog danske tennistæsk i to sæt. Snart venter der derfor en højere plads på verdensranglisten, mens sejren i Tyskland også kan blive et springbræt til endnu større bedrifter.

- Holger Rune har jo et mål om at vinde større turneringer også. Men han har alt, hvad der skal til. Han har god teknik, god mentalitet, god fysik og taktisk forståelse. Og han ligger på den helt høje hylde på alle parametre, siger Kenneth Carlsen.

Holger Rune er tidligere i karrieren blevet trænet af trænet af Kenneth Carlsen. Her ses de to under en træning i 2019. (Foto: Niels Christian Vilmann © Ritzau Scanpix)

Inden den 19-årige dansker tænker mere over, hvad næste skridt i den indtil nu korte karriere, skal han dog nyde sejrens sødme.

For det er ikke hver dag, man vinder en ATP-titel.

- Det er en titel, han vil huske resten af sit liv. Der er kun én første gang, og det her var den. Det er stort for ham. Det er en kontant lykke, der kommer, når man vinder en titel, siger Kenneth Carlsen.

Rettelse: Tidligere i denne artikel stod der, at Kenneth Carlsen i 2005 vandt en ATP-turnering i Miami. Dette er ikke korrekt. Det var i Memphis.