Mor-Aneke forlod tribunen, men Holger Rune afviser at have smidt hende væk

Den 19-årige danske tennisspiller kæmpede ikke kun en kamp på gruset onsdag aften.

Holger Rune råbte flere gange op mod boksen, hvor hans familie og træner sad. (Foto: © GONZALO FUENTES, Ritzau Scanpix)

Holger Rune forsøgte i store dele af onsdagens kvartfinale mod Casper Ruud at finde sit flotte spil frem.

For danskeren havde leveret på et højt niveau i sine første fire kampe ved French Open, men i kvartfinalen var Holger Rune noget mere svingende i sit udtryk med ketsjeren, hvor han tabte i fire sæt til nordmanden.

De mislykkede forsøg på at ramme topniveau smittede af på den unge danskers humør, der tre gange råbte op og bad en person om at forlade tribunen i løbet af kampens tredje sæt.

- Forlad, forlad, forlad, lød det fra Holger Rune, hvorefter spillerens mor, Aneke Rune, kort efter forlod sin plads.

Aneke Rune følger sin søn i tykt og tyndt, da hun er manager for Holger Rune. Under kampen mod Casper Ruud var hun dog væk fra tribunen i en rum tid. (Foto: © Christophe Petit Tesson, Ritzau Scanpix)

Efter kampen afviser Holger Rune dog, at ordene var rettet mod hans mor.

- Jeg sagde ikke til min mor, at hun skulle forlade stadion. Det var ikke derfor. Det var en helt anden person, så det er forkert, siger Holger Rune i et interview med Eurosport.

Efterfølgende bekræftede Holger Rune over for DR Sportens udsendte reporter i Paris, at der var tale om en misforståelse.

'Måske på tide at blive lidt voksen'

Den 19-årige dansker havde nok at se til på gruset, hvor han kæmpede med at følge det tempo, som modstanderen lagde for dagen. Verdens nummer otte, Casper Ruud, spillede til tider fremragende og gjorde flittigt brug af hele banens længde og bredde.

Det fik Holger Rune til at udbryde:

- To linjer!, efter nordmanden i en duel ramte banens streger to gange for derefter at vinde pointet.

Casper Ruud viste onsdag, hvorfor han er blandt de 10 bedste tennisspillere i verden, da han leverede solidt kampen igennem. (Foto: © CHRISTOPHE ARCHAMBAULT, Ritzau Scanpix)

Umiddelbart efter sejren blev Casper Ruud spurgt ind til sin modstander.

Her talte nordmanden pænt om Holger Rune og fortalte, at 'han bliver en farlig spiller i de næste mange år'.

Men i mixedzone efterfølgende var nordmanden ikke lige så positivt stemt over den unge dansker.

- Jeg kender ikke Holger personligt, men jeg har set på tv, at der til tider kan være meget drama. Han er ung og ny, men når man står på en stor scene, er det måske på tide at blive lidt voksen, siger Casper Ruud efter kampen til pressen.

Den danske tennisspiller havde svært ved at kigge Casper Ruud i øjnene, da kampen var ovre, og der skulle siges 'tak for kampen'.

Casper Ruud kunne sprede armene ud til siden, efter han havde vundet fjerde sæt med 6-3. (Foto: © Yoan Valat, Ritzau Scanpix)

Holger Runes opførsel flugtede ikke med, hvad nordmanden forstår ved en nobel tennisspiller.

- Der er andre spillere, der også kan blive frustrerede og sure og smadre ketsjere, men jeg synes, det er muligt at vise lidt respekt for modstanderen, og i mine øjne var der ikke meget respekt i det, han lavede i dag, siger Casper Ruud, der møder kroaten Marin Cilic i semifinalen.

- Det har været en fantastisk turnering

På trods af frustrationer fra den danske tennisspiller og ordudvekslinger med den norske modstander, så havde Holger Rune overskud til at reflektere over egen indsats ved French Open.

- Det har været en fantastisk turnering fra start til slut. At tabe til Casper Ruud i fire sæt er jo en god kamp. Han har gjort det rigtig på gruset både i år og sidste.

- Jeg har fundet ud af, at min fysik kan holde til fem sæt. Jeg har mødt vanvittig gode spillere, så jeg er stolt af den måde, jeg har spillet på og arbejdet på gennem turneringen, fortæller Holger Rune til DR Sporten efter kampen.

Selvom det blev til et exit i kvartfinalen, så kan tennistalentet glæde sig over, at når verdensranglisten bliver opdateret på mandag, vil han efter alt at dømme være nummer 28 i verden. 12 pladser bedre end ved starten på grandslam-turneringen.