Nadal deler æg ud til Djokovic i Rom-finale

Rafael Nadal slog svingende Djokovic i tre sæt og sikrede sig samtidig sæsonens første turneringssejr.

Rafael Nadal udklasserede Novak Djokovic i finalen ved Rome Masters. (Foto: Filippo MONTEFORTE © Scanpix)

Den spanske tennisstjerne Rafael Nadal vandt søndag for niende gang Rome Masters.

I finalen udspillede den 32-årige spanier til tider den mangeårige rival Novak Djokovic i en sejr på 6-0, 4-6 og 6-1.

I første sæt var Nadal nærmest ustyrlig mod verdensetteren, der gang på gang fik brudt sin serv. Spanieren nåede ud til selv de mest umulige bolde og spillede som altid med stor kraft i sine slag.

På vej mod finalen havde Djokovic været mere end to timer mere på banen end Nadal, hvilket sandsynligvis havde slidt lidt ekstra på fysikken. Nadal virkede i hvert fald langt mere frisk.

Efter at serberen havde indkasseret tre servegennembrud i første sæt, så fik han samlet sig i andet sæt og skabt en kamp.

En frustreret Novak Djokovic hamrer ketcheren i jorden under finalen. (Foto: Filippo MONTEFORTE © Scanpix)

Djokovic, der i alt har vundet turneringen i Italiens hovedstad fire gange, fulgte langt bedre med Nadal, men det var tæt på at gå galt midtvejs i sættet.

I syvende parti var den topseedede serber nede med 0-40, og en fejl mere kunne måske reelt have afgjort kampen, men han overlevede mirakuløst tre spanske breakbolde og bragte sig foran 4-3.

Lidt senere fik Djokovic også brudt Nadal for første gang, da han foran 5-4 sikrede sig andet sæt med 6-4. Nu var kampen helt åben igen.

Rafael Nadal lod sig ikke slå ud, og det lykkedes ham at få brudt serberens serv straks fra tredje sæts start. Det gentog sig lidt senere, da Nadal bragte sig foran 4-1 med et nyt brud.

Og for lige at understrege sin suverænitet, så blev kampen vundet på endnu en spansk breakbold, da han gjorde det til 6-1.

Turneringssejren var Rafael Nadals første i 2019. Samtidig har spanieren nu 34 sejre i de såkaldte ATP Masters 1000-turneringer på sit cv, hvilket er rekord. Djokovic står noteret for 33.

I de indbyrdes dueller mellem Djokovic og Nadal, der rangerer som nummer et og to i verden, er serberen bedst med 28 sejre mod Nadals 26.

/ritzau/

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk